Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:05:01

Акція "НЕЗАБУТІ"

20.05.2017   16:00Агенцiя

Померлі від СНІДу нагадають про себе
20 травня (субота), 16:00, ТРЦ «МЕГАЦЕНТР»

41 тисяча померлих від СНІДу українців передадуть важливе послання живим. До Дня пам’яті, в останній тиждень травня, жертви СНІДу з’являться у вигляді інсталяцій з дротових силуетів. Акція «#Незабуті» пройде у всіх регіонах України.

Кожен охочий зможе написати маленький лист-послання померлим, прикріпити символічну стрічку до каркасу силуету, роблячи його тим самим ніби зримо присутнім, живим.

Аби дожити сьогодні до моменту коли ВІЛ – більше не вирок, Україна втратила майже 42 тис. людей. Під час акції серед учасників з’являться силуети померлих від СНІДу українців. Їх поява – важливе послання  всім живим: «Від ВІЛ більше не вмирають! Важливо вчасно виявити вірус імунодефіциту та приймати регулярну терапію. Лікування = Життя».

Активісти також розкажуть про найсучасніші ліки проти ВІЛ і їх доступність в Україні.

Крім того жителі Чернігова зможуть отримати профілактичну літературу, презервативи та зробити благодійний внесок в рамках збору коштів «З’їж карамельку – зупини епідемію»

Акція пройде за підтримки ТРЦ «МЕГАЦЕНТР»

Нагадаємо, за час епідемії з 1987 по 2016 рр. від СНІДу померло 41760 українців. Це більше, ніж населення цілого міста Ірпень в Київській області. Але протягом останніх 4 років смертність населення від ВІЛ знизилася на 11% — 10,4 смертей на 100 тис. населення у 2016 р. проти 11,5 у 2013 році. На початок 2017 року 74 780 особи отримувало терапію (56,2% від загального числа ВІЛ- інфікованих пацієнтів), а ще у 2009 році - 15 871 особи (15,7% від загального числа ВІЛ- інфікованих пацієнтів).

Контактна особа – Ярошенко Тетяна (менеджер зі зв’язків з громадськістю Чернігівського відділення благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД») 063-13-98-694

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.