Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:51:53

Чи гарантуватиме держава українцям безпечне материнство та дитинство у найближчі 5 років?

10.02.2017   12:00Агенцiя

10 лютого у прес-центрі "Чернігівський вибір" відбудеться засідання прес-клубу на тему "Чи гарантуватиме держава українцям безпечне материнство та дитинство у найближчі 5 років (за відсутності нової Державної соціальної програми "Репродуктивне здоров'я нації" на період 2017-2021 рр.)?" Ініціатором заходу є Благодійний Фонд "Здоров’я жінки і планування сім’ї" в рамках проекту "Репродуктивне здоров’я в Україні".

В ході засідання журналістів поінформують про актуальні питання та проблеми, що склалися у сфері репродуктивного здоров’я та планування сім’ї в Україні, адвокація необхідності державних гарантій та підтримки цієї сфери і якнайскорішого затвердження Концепції та нової Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період 2017-2021 рр.

Доповідачі:
-    Галина Майстук – Голова правління Благодійного Фонду «Здоров'я жінки і планування сім'ї», що виконує  проект USAID «Репродуктивне здоров’я в Україні»
Досягнення проекту у напрямку вдосконалення нормативно-правового середовища з метою сприяння успішній реалізації програм у сфері репродуктивного здоров’я та планування сім’ї
-    Регіна Гусак – керівник Чернігівської міської молодіжної організації «Міський молодіжний центр «Жменя» - учасника Всеукраїнської Коаліції з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім’ї
Приклади ефективної взаємодії з місцевою владою та громадськістю на тему РЗ/ПС: досвід Чернігівських НУО
-    Керівництво Департаменту охорони здоров’я Чернігівської ОДА
Досвід Чернігівщини в реалізації попередньої державної програми, розробки місцевих програм у сфері репродуктивного здоров’я та пов’язані з цим виклики в умовах децентралізації
-    Представник Центру планування сім’ї
Практичний досвід Чернігівської області у наданні послуг з РЗ/ПС

Запрошуємо взяти участь у заході.

Місце проведення: Чернігів, вул. Шевченка, буд.5, прес-центр «Чернігівський вибір» (4 поверх)

Дата проведення: п’ятниця 10 лютого 2017 року, початок о 12.00

Контакти прес-центру: 050-9548354, 098-9149152 Оксана Стельмах

Інформаційна довідка:

Благодійний Фонд «Здоров'я жінки і планування сім'ї» - громадська неприбуткова організація, яка вже 20 років послідовно та активно працює у сфері збереження репродуктивного здоров'я та захисту репродуктивних прав українського народу, проводячи профілактичну роботу, реалізуючи освітні програми, заходи з адвокації, дослідження, програми підвищення кваліфікації медичних фахівців, інше.

Оцінку попередньої ДПРЗН до 2015 р., підготовку Концепції та проекту нової Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період 2017-2021 рр. було здійснено у 2016 р. групою провідних національних експертів з питань РЗ/ПС в партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України та за підтримки Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» в рамках реалізації проекту USAID «Репродуктивне здоров’я в Україні».
Проект нової ДПРЗН підготовлено, базуючись на результатах оцінки попередньої Державної програми «Репродуктивне здоров'я нації» на період до 2015 року, та у відповідності до Європейського плану дій ВООЗ з посилення охорони сексуального, репродуктивного здоров'я та прав на 2017-2021 рр.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини