Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:32:59

Презентація проекту: "Громадські дії на підтримку Криму та сходу України"

22.06.2015   12:00Агенцiя

У жовтні 2014 року громадська спілка "Освітній дім прав людини в Чернігові" за сприяння Національного фонду на підтримку демократії розпочала реалізувати серію ініціатив, спрямованих на подолання негативних наслідків окупації Криму та збройного конфлікту на Донбасі. Кожен задум належить місцевим активістам, які і втілюють його на місцях.
  Харків'яни об'єдналися в ініціативну групу, щоб запобігти розвиткові поствоєнного, так званого "афганського синдрому" в учасників АТО, а також для У звільненому Северодонецьку Луганської області реалізується одразу три ініціативи: перша з них - "Громадянський тролейбус" як пересувне довідкове бюро для втікачів з окупованої території. Автори ще одного проекту інформують жителів прифронтових міст і сіл про методи впливу на місцеву владу, здатні змусити її забезпечувати водопостачання (зокрема, за допомогою його резервних систем) у випадку збройного конфлікту. І нарешті, останній проект спрямований на медіа-освіту для студентів. В рамках "Молодіжної медіа-школи" молоді северодонеччани, зокрема  майбутні та діючі журналісти, вчаться у новинах відрізняти факти від коментарів,  а самі новини - від пропаганди і розпізнавати основні маніпулятивні технології у ЗМІ.

Війна надзвичайно загострила негативне упередження до ромської громади у Дзержинську Донецької області. Доходило до того, що під час артобстрілів ромів не пускали до бомбосховищ. Зараз у місті триває робота з соціальної адаптації та освіти національної меншини.

У Луцьку переселенці з Криму та Донбасу (а їх близько півтора тисяч) активно інтегруються до міської громади. Вони  заснували адаптаційний центр, за допомогою якого намагаються спільно вирішити проблеми проживання, медичного обслуговування та працевлаштування. Зараз луцька громада переселенців готова поділитися власним досвідом, як не бути нахлібниками у новому домі.
 
 Як громадськість на місцях може з гідністю відповісти на нові виклики, пов'язані з бойовими діями на Донбасі та великою кількістю переселенців? Сім різних відповідей на це питання ви почуєте під час презентації проекту "Громадські дії на підтримку Криму та сходу України".
 
Спікери: керівник проекту Володимир Щербаченко, координатори міні-проектів.
Після презентації передбачене неофіційне спілкування з активістами за фуршетом.
 
Презентація відбудеться о 12.00 у понеділок, 22 червня в Освітньому домі прав людини в Чернігові (пров. Луговий 1-Г, с. Количівка). Спільний виїзд об 11.30 від обласного музично-драматичного театру імені Шевченка.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.