Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:37:52

Флешмоб "Чернігів у блакитному!"

02.04.2015   13:00Агенцiя

2 квітня 2015 року о 13.00 біля ТРЦ «Мегацентр».

2 квітня весь світ відзначає Міжнародний день інформування про аутизм. В цей день люди у всьому світі носять одяг синього або блакитного кольору. «Одягни синій светр чи взуй блакитні кеди, зав'яжи бірюзову краватку чи пофарбуй у синій колір нігті, витягни з шафи джинсовий жакет чи, зрештою, візьми із собою блакитну парасольку», – закликають активісти акції «Чернігів у блакитному!».

У Києві, Львові, Харкові, Чернігові та багатьох містах України та світу пройдуть інформаційні та соціальні акції, флешмоби на підтримку дітей та дорослих з аутизмом.

Ми просимо вас долучитися до важливої соціальної мети поширення інформації про аутизм, розповісти про дітей з аутизмом хоча б одній людині. Щоб продовжити струмочок інформації, щоб якомога більше людей дізналися про аутизм і цих особливих, загадкових, щирих, добрих дітей, дітей з аутизмом.
Довідка: 2 квітня Генеральна Асамблея ООН оголосила Міжнародним днем поширення інформації про проблему аутизму ще в 2007 році. День був встановлений для того, щоб підкреслити важливість допомоги аутистам для підвищення рівня їх життя. Символом цього дня вважається синій колір, бо це колір Всесвітньої організації аутизму Autism Speaks. Саме ця організація в 2005 році вперше організувала акцію на підтримку даної теми – акція називалася «Запали синім» ( Light It Up Blue ).
Світова статистика – 1 з 80 дітей мають діагноз аутизм! І ці цифри зростають з кожним роком.

Організатори та партнери: відділ інклюзивного навчання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського, Чернігівське міське громадське об’єднання інвалідів «Шанс», Благодійний фонд «Поліський оберіг», Чернігівська міська молодіжна громадська організація «Міський молодіжній центр «Жменя», Чернігівська обласна громадська організація «Голос батьків», Центр розвитку дитини «Янголятко».
Контактна особа: Регіна Гусак 063 402 73 03    066 209 55 05

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини