Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:58:36

“Чернігів стародавній” в гостях у відомого актора і відкриває таємниці архівних документів…

28.02.2013   14:30Агенцiя

28 лютого о 14.30 у Борисоглібському соборі (на Валу) наукові співробітники Національного архітектурно-історичного заповідника “Чернігів стародавній” представлять унікальні документи та фотоматеріали, а також розкажуть про зустріч із відомим російським актором Альбертом Філозовим (головний герой фільму “Допінг для ангелів).
У 1990 році на телеекрани вийшов фільм “Допінг для ангелів”. Хоча ця кінострічка і не здобула великої популярності, але для чернігівців вона стала цікава тим, що у ній можна побачити історичні комплекси та архітектурні об’єкти нашого міста. Зокрема, це стародавній Вал, Спасо-Преображенський собор, Єлецький монастир та Антонієві печери.
Збираючи інформацію про зйомки цього фільму в 1989 році у Чернігові, наукові співробітники заповідника відвідали Музей Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка. Тут дослідники ознайомилися з деякими документами зйомок фільму “Допінг для ангелів”.
Відвідали науковці заповідника і столицю Російської Федерації – Москву, де зустрілися з народним артистом Росії Альбертом Філозовим.

У січні 2013 року керівники ВАТ “Чернігівреставрація” передали Національному архітектурно-історичному заповіднику “Чернігів стародавній” унікальні документи та фотоматеріали.
Зокрема, це плани благоустрою монастирів, проектно-кошторисна документація на ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятках архітектури та історії, генплани розвитку історичних міст, фотоальбоми та ін. Датування документів: 1950–2000 рр. “Географія” матеріалів: Чернігів (Троїцький і Єлецький монастирі, Спасо-Преображенський собор, Будинок губернатора, Катерининська церква), Седнів, Ніжин, Прилуки, Полтава (Лубенський монастир), Козелець, Суми, Харків, Дніпропетровськ, Сокиринці, Донецьк (Святогорський монастир) та ін.
Ці документи та фотографії є неоціненним скарбом для дослідників старожитностей, а також архітекторів – для проведення ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятках.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.