Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:41:16

Міжнародний Форум на тему «Ревіталізація* в урбаністиці. Досвід та світові тенденції».

19.02.2013   11:00Агенцiя

В період з 18-21 лютого 2013 року в Чернігові відбудеться Міжнародний Форум в рамках транскордонного співробітництва на тему: «Ревіталізація в урбаністиці. Досвід та світові тенденції».
Передбачено участь у форумі делегації з м.Познань (Польща), Республіки Білорусь та Росії,  Київського інженерно-будівельного універсітету
Мета форуму. Знайомство зі світовими тенденціями ревіталізації в урбаністиці та  інтеграція молоді Чернігова та областей «Єврорегіону» в проектування ревіталізації бувших промислових територій Чернігівщини. Розширення  в транскордонному співробітництві Єврорегіону «Дніпро»  контактів співпраці  в малому та середньому бізнесі

План роботи:

19 лютого (місце проведення - конференц-зал Чернігівської обласної Ради)

11-00 - Пленарне засідання Міжнародного форуму «Ревіталізація в урбаністиці. Досвід та  тенденції» (доповіді, обговорення)

14-45 - Круглий стіл на тему:  Вплив урбаністики на роль міста в глобальному світі

20 лютого (місце проведення - виставковий зал Технопарку «Ремзавод», пр. Миру,194)

10-00 - інтерактивна  організаційно-творча гра студентської молоді з проектування ревіталізації в Чернігові

Додаткова інформація
В рамках співпраці з  м.Познань (Великопольске воєводство, Польща), яке розпочато  владними структурами Чернігівщини з 2003 року,  Чернігівська обласна агенція регіонального розвитку «Вектор»  впродовж 10 років є ініциатором  і організатором спільних заходів з польськими партнерами: організація візитів з метою вивчення досвіду та встановлення контактів співпраці; проведення круглих столів та культурно-освітніх заходів, та інше.
В 2012 році проводилась  активна співпраця з кафедрою архітектури технологічного  університету м. Познань. Ними розроблено архітектурні проекти-пропозиції ревіталізації помислових підприємств та представлені   в 70 плакатах  (А1) для обговорення в Чернігів. Під час Міжнародного Форуму відбудеться  презентація проектів розробниками.

ДОВІДКА
*Ревіталізація (від лат. re ... — відновлення та vita — життя, дослівно: повернення життя) — поняття, що використовується в науковій і практичній діяльності, яке характеризує процеси відновлення, оживлення, відтворення. Найчастіше поняття Ревіталізація використовують у медицині, архітектурі і техніці.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини