Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:37:06

«Допомога і всебічна підтримка мешканців громади – мій пріоритет у службі», – поліцейський офіцер Ічнянської громади Олександр Генці

29.05.2023   11:09Агенцiя

29-річний Олександр Генці став першим на Чернігівщині поліцейським офіцером громади. «Шериф» служить в рідній Ічнянській територіальній громаді і йому близьке гасло «Я – тут, щоб оберігати, захищати, жити та працювати».

З нагоди п’ятої річниці проєкту «Поліцейський офіцер громади»,  поліцейський офіцер Ічнянської територіальної громади Олександр Генці розповів про особливості своєї служби, пріоритетні напрямки в роботі та допомогу у розв’язанні проблем місцевих мешканців.


Олександр народився в місті Рівне, але з 1996 року живе в Ічні. Тут він знає чи не кожного жителя та в курсі реального стану справ і проблемних питань. Дізнавшись, що стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади», без вагань долучився до нього і успішно пройшов усі етапи відбору.
– Бути поліцейським офіцером громади означає бути поряд 24/7. Моя основна робота – не розкривати злочини, а працювати на їх профілактику. Для несення служби є все необхідне: службове авто та поліцейська станція у центрі міста Ічня. Щодня я тісно співпрацюю з місцевою владою, представниками соціальних служб, освітянами. Велику увагу ми приділяємо підопічним родинам, що опинилися у складних життєвих обставинах, багатодітним сім’ям та громадянам, які змушені були покинути свої домівки і переселитися до Ічні або сіл громади через війну. Кожному треба приділити увагу, надати допомогу чи просто підтримати добрим словом чи порадою, – говорить поліцейський Олександр Генці.
Поліцейський офіцер громади переконаний, що вкрай важливо вибудувати довірливі відносини з усіма мешканцями громади. Тому він прагне знайти спільну мову і підхід до кожного.
Наприклад, для дітей Олександр проводить багато безпекових інтерактивних заходів. У роботі з пенсіонерами робить акцент на профілактику шахрайств, застерігає літніх мешканців громади від незнайомців, які можуть втиратися в довіру під різноманітними приводами. У таких випадках поліцейський офіцер громади радить одразу ж телефонувати на лінію 102 або на його особистий номер.
– Ми тісно співпрацюємо, проводимо різноманітні профілактичні заходи з учнями, зокрема щодо безпеки дорожнього руху. Олександр відгукується на будь-які наші звернення, надає конкретні настанови і практичні поради – говорить директорка Ічнянського ліцею № 4 Людмила Іваненко.


За словами голови Ічнянської міської ради Олени Бутурлим, поява поліцейського офіцера громади стала запорукою більшої відкритості та доступності поліцейських послуг для місцевих мешканців, аніж це було доти:
– Поліцейський офіцер громади вирішує багато важливих та проблемних питань. Ми  постійно знаходимось у тісній взаємодії з нашим поліцейським та на постійному зв’язку, - пояснює голова громади. - З появою такого офіцера, ми відчуваємо вагому підтримку для нашої громади.
Напередодні професійного свята бажаємо кожному поліцейському офіцеру громади успіхів в роботі та нових професійних здобутків, а мешканцям громад – відчуття захисту та підтримки!

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.