Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:22:40

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

19.05.2023   09:57Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 2 дорожньо-транспортні пригоди та 8 пожеж. Внаслідок цих подій 4 особи постраждали.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:
Обстрілів не зафіксовано.

Дорожньо-транспортні пригоди – 2:
-  на автодорозі Київ-Суми-Юнаківка біля с. Рибці Прилуцького району о  09 годині 18 травня водій автомобіля "ВАЗ - 21063" виїхав за межі проїжджої частини дороги і здійснив наїзд на електроопору. Внаслідок пригоди водій і пасажир авто отримали травми та були госпіталізовані до КНП «Прилуцька міська лікарня»;
- в м. Прилуки на перехресті вул. Київська та вул. Дачна о 19 годині  18 травня водій автомобіля "ВАЗ - 2107" не надав переваги у русі мотоциклу марки "Honda CB 400 SF" і здійснив з ним зіткнення. Внаслідок пригоди водій і пасажир мотоцикла отримали травми та були госпіталізовані до КНП «Прилуцька міська лікарня».

Пожежі – 8:

пожежі на транспорті –2:
- в  м. Чернігові по вул. Глібова біля буд. №1 о 19 год. 20 хв. 18 травня сталася пожежа автомобіля "Cheri Amulet". Вогнем пошкоджено навісне обладнання, електромережу та кузов автомобіля. Причина - несправність електричної системи;
- біля с. Рубанка Ніжинського району (Дмитрівська ТГ) о 22 год. 37 хв. 18 травня сталася пожежа автомобіля "Volkswagen Passat В-3". Вогнем знищено автомобіль. Причина - розгерметизація паливної (газової) системи автомобіля.

пожежі сухої трави та сміття –5:

загальна площа пожеж становить – 1,86 га. Причина - необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Збитку не завдано.

інші пожежі –1:

в  м. Чернігові по вул. Шевченка біля буд. №185 о 01 год. 30 хв. 19 травня сталася пожежа п’яти дерев’яних споруд для безпритульних тварин (1х1,5 м кожна). Вогнем знищено споруди. Причина та збитки встановлюються.

  Доповнення до інформації про пожежу:
в смт Варва Прилуцького району на полігоні твердих побутових відходів за добу ліквідовано пожежу  сміття на площі 0,2 га (залишається 0,4 га). Гасіння триває.

Виявлення та знешкодження боєприпасів:
Піротехнічні підрозділи 5 разів залучалися до виконання робіт за призначенням вилучено 6 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено 50075 ВНП).

Гідрологічна ситуація:
Спостерігається поступове зниження рівнів води на річках Десна, Дніпро, Сейм, Сож та Віть в межах області. Станом на 19 травня залишається порушеним транспортне сполучення з 6 населеними пунктами Корюківського району.
Попередження про очікувані небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:
18 – 22 травня на р. Дніпро та р. Десна в межах області  рівні води знижуватимуться на 1-10 см за добу зі зменшенням затоплення заплави та негативних наслідків від дії річкових вод р. Дніпро  і р. Десна.
Зберігатиметься затоплення заплави, порушення транспортного сполучення, обтоплення та відрізання від основних шляхів сполучення ряду прирічкових сіл у Корюківському районі (І рівень небезпеки - жовтий).
У зв’язку зі стабілізацією повеневої обстановки та падінням рівнів води в річках області надзвичайну ситуацію (код - 20510), закрито з  17 травня.

Радіаційний фон:
На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11_ мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год., Семенівка – 14  мкр/год., Сновськ – 12  мкр/год.

Прогноз погоди:
За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  18 травня по 20 годину 19 травня очікується мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура по області вночі 10-15º, вдень 21-26º тепла.      

По м. Чернігову  температура вночі  12-14º, вдень 22-24º тепла.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.