Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:02:12

Чернігівські поліцейські притягнули до відповідальності матір малолітньої дитини за невиконання батьківських обов’язків

10.05.2023   12:25Агенцiя

Відпрацьовуючи виклик про групову бійку в одній з чернігівських квартир, поліцейські виявили факт перебування там малолітньої дитини в неналежних та небезпечних для неї умовах.

Дівчинку вилучено та поміщено до лікарні. На матір дитини поліцейські склали адмінпротокол за неналежне виконання батьківських обов’язків.
Вчора до поліції надійшло повідомлення про бійку між чоловіками в одній з квартир у Чернігові. На місце події одразу прибув екіпаж патрульної поліції. Правоохоронці виявили у помешканні чотирьох чоловіків та жінку в стані сильного алкогольного сп’яніння. Також у квартирі перебувала півторарічна дівчинка в дуже занедбаному стані. Патрульні поліцейські відразу повідомили про це колег з ювенальної превенції Чернігівського райуправління поліції.
Як з’ясувалось, мати дівчинки наприкінці березня звільнилася з місць позбавлення волі та забрала свою дитину із закладу, де та перебувала.
Поліцейські ювенальної превенції спільно з працівниками служби у справах дітей, лікарем-педіатром, співробітниками Чернігівського міського центру соціальних служб задокументували факт проживання дитини в неналежних санітарно-гігієнічних умовах, які становлять загрозу її здоров'ю.
Каретою швидкої допомоги малолітню дитину доправили до лікарні для подальшого обстеження.
За неналежне виконання батьківських обов’язків поліцейські склали на матір дівчинки адміністративний протокол за частиною 1 статті 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).
Сьогодні виконавчим комітетом Чернігівської міської ради прийнято рішення про негайне вилучення дитини.

 

Поліція Чернігівської області

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.