Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:38:53

Чернігівські аудитори встановили порушення і недоліки при здійсненні діяльності КНП «Чернігівський обласний центр крові»

10.05.2023   10:29Агенцiя

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області провели державний фінансовий аудит діяльності Комунального некомерційного підприємства «Чернігівський обласний центр крові» Чернігівської обласної ради за період з 01.10.2019 по 30.09.2022.

За результатами аудиторського дослідження встановлено низку проблемних питань у діяльності Комунального некомерційного підприємства «Чернігівський обласний центр крові», які заважають йому здійснювати ефективну фінансово-господарську діяльність та в підсумку призвели або можуть призвести до упущених вигод та непродуктивних витрат на загальну суму понад 11 млн грн.
Недостатнє  фінансування на суму 5,0 млн грн на оновлення та модернізацію матеріально-технічної бази, знищення наявних основних засобів в ході військової агресії може створити ризики для якісного забезпечення компонентами донорської крові закладів охорони здоров’я міста Чернігова та Чернігівської області, а також призвело до втрати додаткових надходжень від реалізації компонентів крові щонайменше на 3,2 млн грн.
Через неприйняття з боку керівництва Центру рішень щодо підвищення результативності функціонування одного з відділів заготівлі крові та її компонентів здійснено неефективні витрати Центром на його утримання на суму 2,6 млн грн.
Відсутність ефективного механізму співпраці закладів та установ національної системи крові з метою обміну інформацією про запаси та клінічне використання компонентів крові, незабезпеченість матеріальними активами, які були необхідні для автономної роботи в умовах воєнного стану, призвели до списання крові та її компонентів через сплив терміну придатності, порушення умов її зберігання на загальну суму 0,5 млн грн.
За результатами аудиторського дослідження надано 9 пропозицій щодо усунення недоліків та підвищення ефективності використання бюджетних коштів.
Про результати аудиту поінформовано Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації.
 
Пресслужба Управління Північного офісу
Держаудитслужби в Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.