Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:56:57

Лікарні Чернігівщини отримали 26 автомобілів швидкої медичної допомоги та критично важливе обладнання

27.04.2023   13:44Агенцiя

Міністерство охорони здоров’я України продовжує працювати над забезпеченням лікарень найнеобхіднішим та критично важливим обладнанням. Так, лікарні Чернігівської області від початку повномасштабного вторгенння вже отримали 26 автомобілів швидкої медичної допомоги та низку іншого обладнання, потрібного для надання якісних медичних послуг. Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив під час візиту до лікарень області.

Серед отриманого обладнання: ангіограф, 14 анестезіологічних апаратів, 9 апаратів вакуумної терапії ран, два електрохірургічні апарати,  три рентгенівські апарати з С-аркою, 10 пересувних рентгенівських апаратів, 22 УЗД-апаратів, 100 ШВЛ-апаратів, 27 електрокардіографів, дві одиниці ендоскопічного обладнання, 9 капнографів, 10 кисневих станцій, комп’ютерний томограф, 257 моніторів пацієнта, 19 кисневих концентраторів, реабілітаційне та лабораторне обладнання.

«Повномасштабна війна, розв’язана росією, безумовно, створила наднавантаження на всю медичну систему України. Однак, в цих умовах пріоритетним для нас є не лише підтримати, а й зробити все можливе, аби система охорони здоров'я розвивалася та модернізувалася. Саме тому ми об’єднуємося та разом із органами місцевого самоврядування за допомогою коштів державного бюджету, проєктів Світового банку, Глобального фонду й коштів рахунку UNITED24 продовжуємо забезпечувати лікарні таким необхідним медобладнанням. Аби лікарні мали змогу оперативно долати виклики, спровоковані російською агресією та надавати допомогу пацієнтам», — зазначив Віктор Ляшко.

За словами міністра, попри ворожі обстріли російської армії, авіаудари, та непрості часи для регіону (особливо у перші місяці повномасштабної війни), медики лікарень продовжували надавати медичну допомогу пораненим й всім, хто її потребував, та показувати героїчний приклад незламності.

Окремо Віктор Ляшко наголосив, що персональна відповідальність кожного власника лікарні – у покращенні матеріально-технічної бази закладу та створення належних умов для роботи медиків. Отримане обладнання має бути змонтоване та введене в експлуатацію у максимально короткі строки та працювати на користь людей. Адже від цього може залежати життя і здоров’я пацієнтів.

Зазначимо, що загалом від початку повномасштабного вторгнення до лікарень Чернігівщини вже доставлено й розподілено понад 900 одиниць медичного обладнання та майже 3 тис. одиниць медичних приладів. Найближчим часом планується поставка ще 159 одиниць обладнання та приладів.


Міністерство охорони здоров'я України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини