Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:57:30

Поліція Чернігівщини закликає громадян сплачувати за товар в Інтернеті тільки після його отримання

18.04.2023   13:43Агенцiя

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах. Не перераховуйте кошти у якості передоплати за товар, у наявності якого ви не пересвідчилися на власні очі.

Вчора до поліції звернулась 34-річна мешканка Чернігова, яка повідомила, що постраждала від шахрайських дій невідомої особи. В соцмережі жінка знайшла оголошення на новоствореній сторінці, де пропонували продаж тюльпанів оптом за ціною, що значно нижча за ринкову.
«Продавець» попросив якнайшвидше перерахувати на банківський рахунок передоплату за товар. Потерпіла погодилась і відправила незнайомцю понад 22 тисячі гривень. Після цього невідомий надав адресу в Київській області, де жінка нібито може забрати свій товар. Однак, приїхавши туди, потерпіла виявила, що за адресою відсутній вказаний склад квітів. «Продавці» ж перестали виходити на зв'язок.
Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулась по допомогу до поліції.
Того ж дня до поліції звернулася мешканка Прилук, яка на сайті безкоштовних оголошень знайшла повідомлення про продаж цуценят породи «Йоркширський тер’єр». «Продавець» запевнив жінку, що може передати цуценя з іншої області рейсовим автобусом, якщо вона заздалегідь надішле передоплату. Потерпіла погодилась та відправила на банківські картки невідомих осіб кошти у сумі майже 7000 гривень. Після чого зв'язок з «продавцем» обірвався, замовленого цуценяти жінці не доставили.
За обома фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. Особливу недовіру має викликати надміру привабливий зміст оголошень.

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини