Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:07:14

Надзвичайні ситуації та основні небезпечні поді в області за минулу добу

06.04.2023   09:37Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:
о 17:30 – 18.05   05.04.2023
Зафіксовано обстріл (2 вибухи, імовірно некеровані авіаційні ракети, запущені з вертольоту) в район с. Грем’яч  Новгород-Сіверського району з напрямку с. случевськ (Погарський район Брянської області, рф).  Відстань до Державного кордону України близько 2500 м. Внаслідок обстрілу пошкодження та втрати серед особового складу Сил Оборони і місцевого населення відсутні.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення –  1:
Внаслідок несприятливих погодних умов 05 квітня сталося пошкодження повітряних ліній електропостачання, відключено частково 2 ЛЕП 10кВ. Без електропостачання залишилися мешканці        2 населених пунктів (Чернігівський район).
Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами АТ "Чернігівобленерго" .

Загибель на водних об’єктах – 1:
- в ставку с. Глибоке, Талалаївська ТГ, Прилуцького району о 13 год. 30 хв. 05 квітня, було виявлено та піднято на поверхню тіло громадянина 1949 р.н. мешканця с. Чернецьке.  Обставини та причина смерті встановлюються.

Пожежі – 3:
пожежі на транспорті – 2:
- в м. Чернігів, вул. Громадська, 39 о 13 год. 59 хв. 05 квітня, сталася пожежа автомобіля "ГАЗ 3302-14". Вогнем знищено моторний відсік та кабіну автомобіля, пошкоджено каркас та фургон автомобіля. Причина - несправність електричної системи. Власник та збитки встановлюються.
- в с. Світанок, вул. Гоголя, 1  Ніжинський район, Лосинівська ТГ, у 00 год. 43 хв. 06 квітня, сталася пожежа автомобіля «ВАЗ 2105». Вогнем знищено моторний відсік та салон автомобіля, пошкоджено багажний відсік та зовнішнє облицювання автомобіля. Власник та причина встановлюються.

пожежі сухої трави та сміття –1 :
- біля с. Чулатів, Новгород-Сіверський район, Новгород-Сіверська ТГ,  о 22 год. 14 хв. 05 квітня,  на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі
0,35 га. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.  

Виявлення та знешкодження боєприпасів:
піротехнічні підрозділи 4 рази залучалися до виконання робіт за призначенням, вилучено 7 ВНП (з початку бойових дій - 49596 ВНП).

Гідрологічна ситуація:
Через підйом рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки з затопленням заплав, порушенням транспортного сполучення та підтопленням домоволодінь в окремих населених пунктах, а саме:

На р. Десна:
 - тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине з 3 населеними пунктами (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне) Новгород-Сіверського району (рух транспорту здійснюється через Сумську область);
- перелито проїжджу частину автодороги загального користування в  м. Новгород-Сіверський (проїзд здійснюється суміжними вулицями);
- призупинено функціонування паромної переправи у напрямку 4 населених пунктів (с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин) Корюківського району (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район);
- порушено транспортне сполучення з с-щем Луки, Корюківського району.

На р. Дніпро:
- підтоплено 51 домоволодіння (споруди господарського призначення, присадибні ділянки) у 2 населених пунктах (с. Мньов, смт Радуль) Чернігівського району.

На р. Сейм:
- тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою міжнародного значення Кіпті-Глухів-Бачівськ з 9 населеними пунктами (с. Матіївка, с. Каціри, с. Обірки, с. Мости, с. Нове Полісся, с. Осіч, с. Бондарі, с. Шумейкине, с. Голубів) Ніжинського району (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район).
На    р. Дніпро,   р. Десна нижче м. Новгород-Сіверського та на р. Сейм спостерігається підвищення  рівнів води на 2-8 см за добу.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах області
6 - 7  квітня  продовжуватиметься поступовий розвиток водопілля на р. Десна та р. Сейм   з підвищеннями рівнів води на 1-10 см за добу, що супроводжуватиметься подальшим затопленням заплави і  порушенням транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж р. Десна в Новгород-Сіверському,  Корюківському,  Чернігівському  та Ніжинському    районах.

На р. Снов утримуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодороги місцевого значення у Корюківському районі.

Радіаційний фон:
На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 15 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 14 мкр/год, Семенівка – 15 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:
За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  05 квітня по 20 годину 06 квітня очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий дощ. Вітер східний 9-14 м/с. Температура по області вночі 5-10º, вдень 10-15º  тепла.      

По м. Чернігову. Хмарна погода з проясненнями, невеликий дощ. Вітер східний 9-14 м/с. Температура вночі 7-9º, вдень 12-14º тепла.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини