Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:36:42

Служба судової охорони відзначила четверту річницю з Дня створення

05.04.2023   10:59Агенцiя

Урочистості з цієї нагоди відбулись учора в територіальному управлінні Служби судової охорони у Чернігівській області. Привітати особовий склад завітали почесні гості - начальник ТУ ДСА України у Чернігівській області Михайло Целуйко, голови судів: Господарського суду Чернігівської області Микола Фесюра, Чернігівського окружного адміністративного - Юрій Скалозуб та Чернігівського районного - Владислав Кухта.

Розпочали захід хвилиною мовчання - вшанували пам'ять усіх загиблих героїв, хто віддав життя за Україну.
Начальник територіального управління полковник Служби Олександр Рибак зробив короткий екскурс в історію створення Служби судової охорони і територіального управління.
-                     Незважаючи на важкі воєнні часи, ми продовжуємо виконувати покладені на нас обов'язки з високо піднятою головою. Особливо хочу подякувати людям, які стояли у самих витоків Служби і, фактично, "з нуля" сформували територіальне управління, - звернувся до підлеглих очільник судових охоронців. - Від початку повномасштабного вторгнення наш особовий склад вчергове показав повну боєздатність і готовність до забезпечення надійної охорони об'єктів системи правосуддя. Нині кожен з вас на своєму місці робить посильний внесок в наближення нашої перемоги. Дякую всім за сумлінну службу з охорони правосуддя Чернігівщини.
Він також подякував головам судів за участь у становленні територіального управління, за підтримку і настанови. Побажав усім присутнім мирного неба, витримки та здоров’я.

У свою чергу голови судів привітали судових охоронців з професійним святом, подякували за щоденну роботу у захисті працівників Феміди та вручили кращим співробітникам почесні відзнаки.
-                     Ви пройшли одне з найскладніших випробувань у житті кожної людини або службової особи – це війна. Впевнений, що ви й надалі будете на високому рівні виконувати ваш службовий обов'язок по охороні системи правосуддя і усіх громадян, які звертаються до судової системи за захистом своїх прав, - зазначив голова Господарського суду Микола Фесюра.
Начальник судових охоронців виконав приємну місію, нагородивши за сумлінне ставлення до виконання службових обов'язків, ініціативу та наполегливість, та з нагоди IV річниці створення Служби шістьох співробітників подяками та грамотами Служби судової охорони.
Також приємністю для судових охоронців стало вручення цінних подарунків за сприяння первинної профспілкової організації територіального управління.

Довідка:
4 квітня 2019 року Вища рада правосуддя затвердила Положення про Службу судової охорони. Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Служба підзвітна та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.
Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року.
Основними завданнями ТУ ССО у Чернігівській області є: контроль та організація практичних заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.

 

Прессекретар ТУ ССО у Чернігівській області
Наталія Свириденко

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.