Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:27:18

Просування новинних матеріалів у Youtube, Telegram та TikTok: чернігівські журналісти відтепер знають лайфхаки

20.03.2023   15:51Агенцiя

Youtube, Telegram та TikTok мають свої секрети просування відео та текстових новинних матеріалів.

Лайфхаками цієї роботи під час онлайн-тренінгу поділилася із чернігівськими журналістами Тетяна Колісник, яка займається стратегічним розвитком digital-платформ.
Щодо Youtube спікерка розказала, що на сьогоднішній день дуже затребуваним є україномовний контент. Особливо, якщо на власні відео додавати англійські субтитри, бо це дає змогу вийти на іноземну аудиторію і більш широкому колу доносити інформацію про події в Україні.
Ще одним плюсом просування журналістських матеріалів у Youtube є монетизація та спонсорство, адже дає можливість редакціям заробляти на власному контенті.
Цікавим стало те, що у Youtube можна не лише викладати відео, а й поширювати тексти і робити опитування.
Найголовніше на чому наголосила Тетяна Колісник, що обкладинка для сюжетів та заголовки мають величезне значення у просуванні матеріалів.
У той же час, спікерка відзначила, що новинні Telegram-канали переганяють всі інші соцмережі, адже там є можливість найбільш оперативно доносити інформацію до читачів/глядачів. Цікавою є функція «миттєвий перегляд», яка дає змогу читачеві передивитися новину і за відсутності мережі.
А для журналістів Тетяна Колісник порадила користуватися платформою tgstat.ru. Це сервіс, де медійники можуть дослідити аудиторію свого каналу, переглянути статистику та динаміку.
Соціальна мережа TikTok на сьогоднішній день вважається однією із найбільш популярних. За словами Тетяни Колісник, на новинний контент у цій соцмережі є своя аудиторія і відповідно є запит. Крім того, зараз активно починає розвиватися експертний контент.
Для того, аби журналістське відео збирало мільйони переглядів, найголовніше – теги та музика. Також, публікувати відео на каналі необхідно регулярно та системно. Оптимальна тривалість відео, за словами спікерки, хвилина – півтори.
Додамо, що хаб «МедіаБаза. Чернігів» - безпечне місце для роботи журналістів. Також, хаб займається організацією навчань для медійників.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини