Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:54:06

Підсумки обласної виставки-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини»

21.04.2023   10:40Агенцiя

У березні-квітні 2023 року Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді організовано обласну виставку-конкурс дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини», який проводиться з метою виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді, розвитку її творчих здібностей, поглиблення інтересу до розвитку науки і техніки, ракетно-космічного моделювання, дослідницької діяльності, популяризації наукових знань та технічних досягнень в освоєнні космосу.

Для участі у Виставці-конкурсі представлено 122 роботи здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти Чернігівської області за трьома напрямками: «Образотворче мистецтво», «Технічний дизайн», «Технічні моделі».


Творчі роботи подані за темою «Космічні фантазії. Незвичайні мешканці планет» (напрямок «Образотворче мистецтво»), виконано у графічній та живописній техніці кольоровими, восковими олівцями, фломастерами, акварельними, акриловими фарбами, гуашшю тощо. Створюючи свої роботи, маленькі художники вдало поєднали свої компетентності з композиції, світлотіні, передачі плановості простору. Мистецькі роботи виконано з високою майстерністю.

Експонати, які представлені у напрямку «Технічні моделі», створені з високим рівнем деталізації та відповідністю до оригіналу. Роботи вражають своєю виконавською майстерністю, виразністю форм та свідчать про високий рівень технічного мислення, конструкторських здібностей дітей, які їх створили.

Дитячі роботи за напрямком «Технічний дизайн» оригінальні, естетично оформлені, демонструють зліт дитячої фантазії та творчі здібності, вміння використовувати різні матеріали та техніки.


Управління освіти і науки ОВА

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини