Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:57:29

Відновлення роботи груп раннього віку в дитсадках та пришкільних таборів. Що вирішили на щотижневій нараді

12.04.2023   11:24Агенцiя

З понеділка, 10 квітня, відновлено роботу ще одного чернігівського дитсадка. Всього їх вже працює 37. Про це повідомив начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура під час щотижневої наради у муніципалітеті сьогодні, 11 березня.

— На сьогодні у ЗДО міста вільними залишаються 1235 місць і, в принципі, якщо у батьків є потреба, щоб діти ходили в садочок, то вони можуть звернутися і ми підберемо зручний садок в будь-якому мікрорайоні, — повідомив Білогура.

Групи раннього віку
Також начальник управління освіти озвучив під час наради питання можливості відкриття груп раннього віку для дітей від двох до трьох років. Це пов'язано зі зміною температурного режиму і тим, що малеча потребуватиме меншої кількості одягу, а відповідно її простіше перемістити в укриття у випадку повітряної тривоги.  

— Ми підготували пропозицію і винесемо її на розгляд міської комісії з питань ТЕБ на НС про те, щоб дозволити відновити роботу цих груп у дитячих садках, де є вихід в укриття безпосередньо в самому садочку, щоб не треба було, зважаючи на вік дітей, іти далеко в якесь інше приміщення або обходити вулицею.

Таких дитсадків у нашому місті десять, вісім з них мають вільні місця, — повідомив Білогура.

В.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако сказав виносити питання на засідання комісії вже цього тижня і відновлювати роботу груп раннього віку.

За словами Василя Білогури, після дозволу комісії їх роботу відновлять  як тільки будуть сформовані групи.

Національно-патріотичне виховання
Підняли під час засідання і питання національно-патріотичного виховання і того, що зроблено у цьому напрямку у закладах освіти Чернігова протягом останнього року.
— Величезна робота постійно проходить в закладах всіх рівнів. Якщо говорити тільки про кількість, то в закладах загальної середньої освіти протягом цього навчального року їх було проведено 1112, у закладах профтехосвіти — 394, у закладах дошкільної освіти — 179.
За основними напрямками це є і зустрічі із сім'ями та однокласниками загиблих захисників України, виконання міської програми шефської допомоги військовим частинам, виконання Меморандуму, підписаного управлінням освіти з однією із військових частин. Завдяки останньому вже у низьці навчальних закладів проведено заходи із залученням представників даної військової частини (військово-патрітичне сформування, організація та проведення заходів з метою набуття практичних навичок  здобувачами освіти з основ військової справи, вогневої, тактичної та ін.), а  також участь представників військової частини в заходах із вшанування пам'яті бійців.

Загалом із основних заходів це профорієнтація, низка благодійних заходів і збір макулатури, а також фактично всі навчальні заклади були долучені до заходів із виготовлення окопних свічок, в'язання маскувальних сіток, збору посилок, смаколиків, шкарпеток в рамках акції "Зігрій бійця", — проінформував Василь Білогура.
 

Робота пришкільних таборів
Обговорили на нараді і можливість організації в цьому році роботи пришкільних таборів. Попередні два це було неможливо, спочатку через COVID-19, а потім — широкомасштабну війну. Щоправда влітку 2022 року завдяки допомозі фінської неурядової організації FCA вдалося організувати активності для 6,5 тис. дітей, зазначив Василь Білогура.

Стосовно ж роботи пришкільних таборів влітку 2023-го, то зараз збирається інформація про кількість бажаючих їх відвідувати.

— Ми прораховуємо дату з 5 до 20 червня, але загалом потрібно розуміти, що ми обраховуємо потребу на орієнтовно шість тисяч дітей пільгових категорій. Якщо говорити про організацію харчування, то при плануванні бюджету дана стаття не була врахована, тому при прийнятті рішення щодо відкриття пришкільних таборів треба буде передбачити додаткове фінансування. Орієнтовно 8 млн 100 тис. грн на забезпечення харчування даної категорії дітей, — говорить Василь Білогура.

Олександр Ломако сказав, що зараз дуже важливо знайти цю можливість і організувати роботу таборів.

— Діти пережили і переживають досить велику психологічну травму і додаткові ці активності, особливо для тих у кого постраждали рідні, або батьки зараз служать, є дуже важливими.  Я думаю, це буде додаткова мотивація і можливо та ж психологічна реабілітація. Тому в цьому році надзвичайно важливо провести цю зміну. Будемо шукати можливості.

Крім того, управління освіти зараз шукає відповідь на питання, як організувати дозвілля дітей у ті дні, коли у низці закладів буде проходити національний мультипредметний тест і доступу туди ніхто, крім тих, хто складатиме тест, не матиме.  

— Зважаючи на безпековий режим, говорити про якісь екскурсії і прогулянки містом, тут не можна буде. Фактично всі активності, які пов'язані з роботою таборів, будуть прив'язані до території навчального закладу, — повідомив Білогура.

Пресслужба Чернігівська міська рада

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини