Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:36:54

Авіацією по телятах: у селі біля Чернігова росіяни двічі бомбили ферму

14.04.2022   18:10Агенцiя

Авіабомбами знищували корівники та склади з врожаєм. Ферму Юрія Стельмаха в Анисові, що біля Чернігова двічі бомбардували російські літаки – 20 і 21 березня.

Внаслідок авіаударів загинули сотні голів скота, декілька людей отримали травми та одна загинула.

Також знищені два свинарники, контора, гараж для автомобілів, телятник, 2 скотарники, молочний пункт, лабораторія, приміщення зоотехніка і тракторний стан.

Юрій Стельмах, який розвивав ферму останні 20 років, показав те, що лишилося від телятні після російського авіанальоту ввечері 21 березня. На землі – десятки обгорілих туш.

Живцем згоріли та померли від осколкових поранень майже 8 десятків малих телят, 60 новонароджених і понад 4 десятки корів – це близько половини поголів’я. 2 російські авіабомби впали в 10 метрах від будівлі.

Ще 2 російські авіабомби лягли біля свинарника та приміщення, де приймають молоко. Саме там у цей час перебували люди.

Біля приміщення стояли декілька людей, які прийшли за молоком та зарядити телефони. Від уламкових поранень одна людина загинула, один чоловік отримав травми ніг, ще одній жінці ампутували ступню.

Напередодні цього авіанальоту, розповів Юрій Стельмах, росіяни вдарили з літаків по околицях ферми та будівлях тракторного стану.

Там у момент вибухів людей не було, лише зберігалась техніка і залишки врожаю.

Всього на складах було 200 тонн кормів для скота, 600 тонн жита та тисяча тонн вівса. Згоріли декілька тракторів і автомобілів.

Чому росіяни два дні поспіль бомбили його ферму з авіації, Юрій Стельмах не розуміє, бо поруч позицій Збройних Сил не було, а туди, де стояли наші воїни, вони не стріляли. Припущення має лише одне.

    "Таке враження, що був якийсь "кріт", який робив. Для чого це він зробив? Щоб вразити якомога більше людей. Ми ж роздавали безкоштовно молоко і м'ясо. Тільки через це".

Збитки, завдані бомбардуваннями, Юрій Стельмах ще не рахував. Це має робити спеціальна комісія при облдержадміністрації. Поки її не було, фермер не може прибрати туші вбитих тварин та врожай, що лежить і догорає просто неба. Як далі розвивати тваринництво, він не знає.

Посівну Юрій Стельмах сподівається розпочати, як тільки розмінують його поля. Поки що на них розкидані снаряди із землі стирчать залишки Ураганів.

Суспільне Чернігів

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини