Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:05:55

Росіяни відводять війська з Київщини, про Чернігівщину говорити зарано, – Денисенко

01.04.2022   08:57Агенцiя

Росіяни справді відводять свої сили на Київщині, але наразі важко говорити про те, що відбувається серйозне відведення їх військ на Чернігівщині.

Про це в ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони справді відводять (свої сили) на Київщині, але поки що тяжко говорити про те, що відбувається серйозне відведення на Чернігівщині. Поки що там це більше схоже на ротацію або перегрупування, тому поки дивимося за Чернігівщиною», - поінформував він.

Денисенко нагадав, що раніше росіяни зібрали представників Чорнобильської АЕС, працівників, які працювали на цьому об’єкті, і сповістили їх про те, що вони відходять.

«І справді, вони покидають і місто Славутич, і станцію. І по суті ми наразі можемо говорити, що справді росіяни покидають Чорнобильську зону. Будемо сподіватися, що вони перетнуть кордон український (і підуть до рф – ред.)», - уточнив він.

Відповідаючи на питання, чому вони так роблять, радник глави МВС України зауважив, що щодо цього можна говорити про кілька причин.

За його словами, однією з цих причин є те, що наразі фактично можна побачити певний відхід росіян з Київщини у багатьох місцях.

«Другий момент – це те, що саме у тому контингенті, який знаходився на Чорнобильській станції, у цій зоні, велика кількість особового складу (російських військових – ред.) отримали опромінення після того, як копали траншеї і окопи у Рудому лісі. Тобто, вони отримали там опромінення і, я думаю, що серед цього контингенту почалася радіаційна паніка, назвемо це так. Думаю, що просто тримати цих людей далі навряд чи була б можливість у керівництва їхніх відповідних підрозділів», - зазначив Денисенко.

Окремо він уточнив, що наразі ключові бої все ж таки переносяться у бік Маріуполя і в бік умовно між Ізюмом і Волновахою.

«Уже зараз можемо говорити, що багато в чому прихована мобілізація була провалена. У багатьох регіонах вона реально провалена. У багатьох реально вона йде з величезним скрипом. Вони (росіяни - ред.) не хочуть воювати, вони не хочуть поки що самі йти на цю війну. Тобто, у цьому питанні наша інформаційна атака досягла великих успіхів», - додав він.

Як повідомлялося, в Енергоатомі поінформували, що загарбники склали і підписали «Акт приёма и передачи охраны Чернобыльской атомной электростанции», остаточно підтверджуючи наміри покинути ЧАЕС.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини