Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:45:34

Добра справа волонтерів з Варвинської громади

31.03.2022   15:35Агенцiя

Добрі традиції взаємовиручки, допомоги і волонтерства живуть у кожному населеному пункті Варвинської громади. Так, у числі перших свою суттєву допомогу захисникам і постраждалим від війни зібрали мешканці невеличкого мальовничого села Богдани.

Люди дружно зносили до колишнього старостату продукти харчування («стратегічні» припаси – сало, м`ясна тушонка, інша консервація, мед тощо), для виготовлення маскувальних сіток і білизни для воїнів зібрали чимало речей і тканини, поміч, і зокрема місцевим одиноким літнім сільчанам, надали сільгосптовариства “Богдан” і “Цукровик”, – розповідає донедавна староста села, а нині –  спеціаліст Гнідинцівського старостату Людмила Каркуша.  – Богданівську допомогу  ми своїми силами, разом з чоловіком, щоразу доставляли до пунктів збору у селищній раді та у волонтерському осередку в селищі.

Годі й назвати поіменно всіх добросердих богданівців, які відгукнулися на поміч і щиро поділилися всім, що мають у своїх господарствах, – говорить Людмила Іванівна. – Ми змогли зібрати і доставити у Варву чималі гуманітарні вантажі, зважаючи, що наше село населяє лише близько  200 мешканців. А окремі з богданівців вразили особливо – наш місцевий пасічник Анатолій Миколайович Посний долучив до допомоги 30 л меду, завідувачка дитсадка «Ялинка» Валентина  Анатоліївна  Охріменко разом з донькою Наталочкою нав’язали чимало шкарпеток для тих родин, які вимушено полишали свої оселі у розбомблених містах навіть без необхідного одягу.

Ці чудові барвисті, м’які і теплі «скарби» від родини Охріменків, які бачите на фото,  доставлено у громадівський центр соціальних служб (керівник Т. Козлова, територія першого ліцею), тож сім’ї переселенців з дітками можуть звертатися туди за цим та іншим одягом.

Як розповідає багаторічна  представниця села Людмила Каркуша,  Валентина Анатоліївна – неабияка рукодільниця. Свій заклад, де виховуються 8 малят, наповнила красою і затишком, своїми численними поробками, наочністю.

Ось такі прості і чудові люди намагаються нині, як можуть, полегшити жахи війни іншим простим українцям.

У Богданах, де вже немало родин приймають родичів із «гарячих» воєнних точок, можуть допомогти й іншим переселенцям із тимчасовим прихистком. Тут є помешкання, придатні для житла, зазначає Людмила Каркуша.

Слово Варвинщини

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.