Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:52:56

У Чернігові рятувальники практично відпрацювали дії з ліквідації умовної пожежі в готелі

22.02.2022   11:08Агенцiя

21 лютого підрозділами Головного управління ДСНС України у Чернігівській області проведені практичні заняття з ліквідації умовної пожежі в готелі "RIVERSIDE", розташованому по вул. Шевченка, 103-а, у Чернігові.

Перед їх початком відбулася теоретична частина, під час якої рятувальники роз`яснили керівництву та обслуговуючому персоналу об`єкту порядок дій при виникненні пожеж та надзвичайних подій.
За легендою навчань, внаслідок загоряння в одному з номерів на 3-му поверсі будівлі та щільного задимлення коридорів, одна людина опинилась відрізаною від шляхів евакуації та кликала на допомогу. Оперативно за викликом до місця події прибуло 4 одиниці спеціальної техніки та 21 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів міста на автоцистернах і автодрабині. Відразу ж було налагоджено взаємодію з адміністрацією об`єкту, з'ясовано ситуацію, проведено оперативне розгортання сил та засобів. Рятувальники в апаратах захисту органів дихання та зору подали пожежні стволи безпосередньо на гасіння осередку займання та за допомогою автодрабини врятували умовного постраждалого з небезпечної зони. Також надзвичайниками здійснено обстеження номерів на вище та нижче розташованих поверхах з метою проведення повної евакуації гостей та обслуговуючого персоналу готелю.
Під час навчань вогнеборці більш детально вивчили оперативно-тактичну характеристику об'єкту й провели перевірку найближчих джерел зовнішнього протипожежного водопостачання.
В цілому, як показали дані навчання підрозділи оперативно-рятувальної служби на належному професійному рівні виконали в повному обсязі поставлені завдання щодо дій за призначенням.
 

 

ГУ Державної служби України з НС у Чернігівській області


Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.