Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:16:51

Сергій ВАСИЛИНА: Від правопорядку, законності та верховенства права залежить добробут людей

16.02.2022   15:24Агенцiя

У 2021 році прокурорами Чернігівської області заявлено позовів на захист інтересів держави на загальну суму 1, 9 млрд грн. Вартість активів, щодо яких судами постановлено рішень про задоволення вимог прокурора склала 1,3 млрд грн

Вартість активів, щодо яких реально захищено інтереси держави – 0,8 млрд грн. Площа земель протиправне надання яких попереджено, або вже повернуто з незаконного володіння - 2214 га.

Ці цифри були наведені 15 лютого під час наради, на якій обговорено результати діяльності Чернігівської обласної прокуратури у 2021 році, а  також визначено пріоритетні напрями прокурорської діяльності та основні завдання на поточний рік. У нараді, яку провів керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій ВАСИЛИНА,  взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, начальники структурних підрозділів та керівники окружних прокуратур.

У ході наради відзначено активізацію органів прокуратури області на пріоритетних напрямах діяльності, у сферах земельних та бюджетних правовідносин, протидії корупційним правопорушенням.
Зокрема у сфері земельних відносин до суду направлено 33 обвинувальні акти проти 21 у 2020 році, у яких встановлені збитки на суму 687 тис. грн, з яких 544 тис. грн відшкодовано добровільно. У бюджетній сфері до суду направлено 42 обвинувальні акти щодо кримінальних правопорушень зазначеної категорії проти 31 у 2020 році.

Продовжено системну роботу з розкриття корупційних кримінальних правопорушень - до суду направлено 72 обвинувальні акти.
Посилено ефективність протидії організованій злочинності. У минулому році виявлено 9 організованих злочинних груп, учасниками яких вчинено 125 злочинів.

Як відзначив Сергій ВАСИЛИНА, одне з першочергових завдань оновленої прокуратури - захист інтересів суспільства.
- Кошти, які завдяки зусиллям прокурорів були повернуті державі та громадам сьогодні спрямовано на фінансування обласних програм, витрачено на потреби територіальних громад, на розвиток шкіл, лікарень, об’єктів інфраструктури. Цього б не вдалося добитися без ефективної координації правоохоронних та інших державних органів регіону, - наголосив керівник обласної прокуратури.
За результатами обговорення розроблено план заходів обласної прокуратури на I півріччя 2022 року, спрямованих на виконання визначених завдань

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини