Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:24:24

Впровадження системи НАССР у навчальних закладах

09.02.2022   15:55Агенцiя

Впровадження системи НАССР у навчальних закладах і контроль за виконанням протиепідемічних вимог – серед пріоритетів Держпродспоживслужби Чернігівщини.

Нарада з керівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти пройшла у Ріпках за участю представників територіального управління Держпродспоживслужби. На зібранні, зокрема, обговорено питання впровадження системи НАССР у навчальних закладах.

Зазначалося, що на сьогодні недостатньо лише розробленої документації, а  необхідно впровадити систему аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) у школах і дитсадках. Потрібно налагодити процеси у такий спосіб, щоб їх не тільки описати, а і надати докази того, що ці процеси дозволяють готувати безпечну продукцію, Адже розроблені документи, не підкріплені лабораторними дослідженнями чи контрольними заходами, не забезпечують впровадження системи НАССР.

Також під час зібрання наголошувалось на необхідності виконання у закладах освіти протиепідемічних заходів на період карантину, пов’язаного з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19).

У свою чергу фахівці Куликівського управлінні Держпродспоживслужби під час наради з представниками Куликівської територіальної громади обговорили початок здійснення аудиту освітніх закладів щодо стану впровадження системи НАССР, проведення досліджень якості питної водопровідної води, ситуацію із захворюваністю на коронавірус.

Крім того, спеціалісти Держпродспоживслужби провели інформаційно-роз’яснювальну роботу із власниками приватних господарств стосовно попередження контактів домашньої птиці з дикими перелітними птахами, її утримання в закритих  приміщеннях або місцях, недоступних для диких птахів і синантропної птиці, обмеження доступу до відкритих водойм, недопущення розробки мисливських трофеїв на території приватних господарств і згодовування відходів від них домашнім тваринам.

У населених пунктах громади розповсюджені наочні матеріали відповідного змісту. 

 

ГУ Держпродспоживслужби у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини