Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:36:03

Підсумовуємо результати реалізації проєкту "Я –Медіа" на Чернігівщині в 2021 році

05.01.2022   10:37Агенцiя

У грудні 2021 року були проведені 2 блог-кафе на актуальну тематику.

2 грудня  відбулося  Блог-кафе №4 «Цифрові інструменти дизайну в арсеналі сучасного блогера-правозахисника» (модератор – кандидатка історичних наук, доцентка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Національного університету «Чернігівська політехніка» Алла Нітченко).
 
Разом зі спікером учасники поринули у світ цифрових можливостей та технологій: дізналися ефективні шляхи донесення нової інформації суспільству. Зокрема, учасники блог-кафе ознайомилися з таким інструментом створення візуального контенту як комікси на правоосвітню тематику. Об’єднавшись у групи чи поодинці, учасники заходу змогли власноруч створити свої власні комікси соціального та правозахисного спрямування, а також поділилися ними у спеціально створеній відкритій фейсбук-групі “Цифрові інструменти блогера”.
21.12.2021 року в рамках проєкту “Я-Медіа” на Чернігівщині відбулося Блог-кафе №5 на тему “Освітній блог-канал як міст між поколіннями” (модератор – Людмила Ремньова, координаторка проєкту “Я-Медіа” в Чернігівській області). Учасники блог-кафе змогли детальніше познайомитися з сучасними  платформами для створення освітнього блог-каналу, принципами визначення його тематики, формування портрету цільової аудиторії, складання контент-плану тематичного освітнього блогу та вибору основних  інструментів й прийомів, що дозволяють урізноманітнити контент та краще утримувати увагу своєї  цільової аудиторії. Креативна атмосфера та ефективний нетворкінг допомогли учасникам блог-кафе краще зрозуміти, як створювати цікавий та різноманітний контент блог-каналів для своїх підписників з урахуванням сучасних трендів 2021 року.

Заходи грудня  були особливо  актуальними та корисними як для майбутніх молодих блогерів, так і для тих, хто вже веде свої блог-канали і шукає  нових ідей та свіжого погляду на сучасні комунікаційні інструменти.
Отож в цілому в 2021 році в рамках проєкту «Я-Медіа» було проведено 8 різноманітних заходів, до яких долучилося більше 100 учасників.

Наступний 2022 рік буде не менш цікавим. Ще заплановані 5 блог-кафе, зустрічі з естонськими партнерами та підведення підсумків менторської програми.  Слідкуйте за анонсами, долучайтесь до проєкту та скористайтеся можливістю вчасно сформувати  корисні медійні навички та розвинути свої лідерські якості.
 
Познайомитися з тематичними блогами, створеними відео та постами учасників проєкту можна:
- у відкритій групі проєкту «Я-Медіа» за покликанням https://www.facebook.com/groups/409503520906838;
- в Телеграм-каналі проєкту «Я-Медіа» в Чернігівській області https://t.me/ChernihivIamMedia;
- на Чернігівській блогосфері https://blog.stu.cn.ua/category/ja_media/.
Основна тематика блогів стосується  проблем дискримінації, домашнього насильства, лідерства, гендерної рівності, боротьби з корупцією, дистанційної освіти під час карантину, екологічних проблем, булінгу, розвитку соціальних мереж,  ролі відіоблогінгу  у вирішенні соціальних проблем та розбудові громад.

На Чернігівщині з вересня 2021 року  реалізується   правозахисна програма «Я – Медіа» Національним університетом «Чернігівська політехніка» у партнерстві з громадською організацією «Фундація Прав Людини», Університетом міста Тарту (Естонія), Сумським державним університетом  за фінансової підтримки  Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини