Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:36:58

Рятувальники Чернігівщини відпрацьовують житловий сектор громадян

29.12.2021   12:37Агенцiя

З початку року на Чернігівщині зареєстровано 2245 пожеж, під час яких внаслідок небезпечних факторів вогню загинуло 90 осіб, ще 44 отримали травми. Основними причинами трагедій послужила необережність громадян у поводженні з вогнем, під час куріння, а також порушення правил монтажу та експлуатації електрообладнання й опалювальних печей.

29 грудня з метою недопущення пожеж у житловому секторі, випадків загибелі і травмування людей на них, фахівці Корюківського районного відділу ГУ ДСНС України у Чернігівській області здійснили профілактичні відпрацювання на території смт Сосниця.
Під час спілкування надзвичайники звернули увагу громадян на необхідності утримання опалювальних печей, електромереж у належному протипожежному стані, недопустимості експлуатації саморобних або несертифікованих електрообігрівачів, розповіли основні недоліки, які можуть призвести до виникнення пожежі. Крім того, рятувальники довели правила безпечного використання відкритого вогню, акцентували увагу батьків на постійному контролі за розвагами дітей та застерегли, що в жодному разі не можна залишати малечу без нагляду.
Під час профілактичних відпрацювань фахівці ДСНС нагадали людям номери телефонів виклику екстрених служб, а також вручили пам'ятки з короткими інструкціями заходів безпеки та дій під час виникнення пожеж.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини