Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:00:24

Мешканці Городні долучились до «картування» екологічних проблем громади

24.12.2021   08:26Агенцiя

21 грудня 2021 року активні мешканці та представники влади Городні взяли участь в екологічному картуванні, організованому ГО Центр «Доброчин» в рамках проєкту «Покращення стану справ у сфері охорони довкілля в Городнянській громаді».

Еко-картування громад – це процес визначення поточного екологічного стану громади, до якого залучаються не тільки влада і експерти, але й мешканці. Це перший з десяти заходів, які також пройдуть в селах Смичин, Дібрівне, Хрипівка, Півнівщина, Хоробичі та Деревини. 

Попередній аналіз існуючих екологічних проблем в громаді виявив, що основними є

•        розорювання прибережних захисних смуг

•        зниження рівня води водних об'єктів

•        забруднення води водних

•        виснаження земель сільськогосподарського призначення

•        випалювання сухої трави

•        знищення лісів та лісосмуг

•        забруднення рідкими та твердими побутовими відходами

•        інші

Під час картувань планується зібрати кількісні дані по вищезазначеним проблем, які будуть систематизовані та стануть основою для формалізації потреби у внесенні змін до Стратегії громади в частині охорони довкілля.

Розпочинаю захід, керівник проєкту Олександр Підгорний зазначив, що метою цих зустрічей є отримання детальних даних про існуючі екологічні проблеми в громаді, зокрема не тільки в центральній садибі, але і в приєднаних селах, а також відобразити ставлення мешканців до еко-проблем. 

Під час зустрічі, учасники відповідали на наступні питання та позначали відповіді на карті селища.

•        Якими є екологічні проблеми вашої території?

•        Які шляхи вбачаєте у їх вирішенні?

•        Як Ви особисто ставитесь до можливості вирішити екологічні проблеми?

Успішна та сучасна екологічна політика не може бути результатом дій лише місцевої влади. Це результат взаємодії та співпраці місцевої влади та громади, а також різних суспільних груп.

Адже чим більше громада усвідомлює види екологічних проблем та їх масштабність, тим активніше намагається їх вирішити. Така діяльність забезпечує активну участь жителів Городнянської громади до визначення основних еко-проблем в громаді.

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини