Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:43:02

Начальник ГУ Держпродспоживслужби в області зустрівся з головами територіальних громад Ніжинського району

18.12.2021   14:51Агенцiя

Днями у Ніжині відбувся семінар-нарада для голів територіальних громад Ніжинського району

У зустрічі взяли участь голова райдержадміністрації Григорій Ковтун,  начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен та представники Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського, Ніжинського і Носівського територіальних підрозділів Держпродспоживслужби.

Звертаючись до учасників зібрання, керівник Головного управління зазначив, що проведення спільної наради викликане необхідністю налагодити ефективну взаємодію органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та державних контролюючих органів у напрямку забезпечення життєдіяльності територіальних громад. Особливу увагу він звернув на посилення заходів щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Юрій Павлішен поінформував присутніх про заходи державного нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог, здійснені на території Ніжинського району фахівцями Держпродспоживслужби разом з представниками Нацполіції протягом 2021-ого року, та розповів про характер виявлених під час перевірок порушень. Зокрема, фахівцями Бобровицього, Борзнянського, Бахмацького, Носівського та Ніжинського управлінь Держпродспоживслужби протягом січня-листопада у складі мобільних груп загалом здійснено 5979 заходів контролю на об’єктах нагляду, виявлено 1680 порушень санітарного законодавства і складено 57 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею  44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».

З-поміж найпоширеніших недоліків, які вдалося зафіксувати мобільним групам, відсутність температурного скринінгу працівників закладів і відвідувачів; інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19; тимчасового маркування для перебування у черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м; контейнерів (урн) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами для використаних засобів індивідуального захисту тощо. Начальник Головного управління Держпродспоживслужби звернувся до керівників територіальних громад щодо необхідності посилити контроль за виконанням протиепідемічних заходів. При цьому нагадав пункт 18 Постанови КМ України №1236, у якому зазначено, що вони мають право проводити вибіркову перевірку документів, які підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби.

Крім того, учасники наради обговорили питання застосування пестицидів та агрохімікатів і профілактики отруєння бджіл. Юрій Павлішен зазначив, що протягом нинішнього року до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області офіційних звернень з приводу загибелі бджіл внаслідок отруєння засобами захисту рослин від жителів територіальних громад Ніжинського району не надходило.

Значна увага під час семінару-наради була приділена питанню запровадження у закладах освіти системи НАССР. Юрій Павлішен під час свого виступу наголосив на дотриманні вимог законодавства щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів. За його словами, НАССР  є важливим інструментом контролю безпеки харчування дітей, тож адміністрація навчальних закладів зобов’язана постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках. Наголошувалось, що єдиним документом, який підтверджує впровадження системи НАССР, є наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України  №446 від 27 серпня 2019 року «Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР», що видається Держпродспоживслужбою.

Очільник Держпродспоживслужби області зупинився і на виконанні вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який набув чинності з початку року.  Він, зокрема, передбачає суттєві зміни у напрямку організації  шкільного харчування, в тому числі враховує інтереси дітей з особливими освітніми потребами і приділяє багато уваги шкільному раціону учнів.

Учасники наради, яка пройшла у форматі діалогу, також обговорили питання утримання худобомогильників та біотермічних ям, утилізації біологічного матеріалу мертвих тварин.

Особлива увага під час зібрання зверталась на здійснення контролю за безпечністю питної води на об’єктах водопостачання і дотримання ними вимог санітарного законодавства. Був зроблений акцент на важливості проведення лабораторного контролю якості питної води.

На завершення зустрічі з керівниками територіальних громад Ніжинського району Юрій Павлішен вкотре наголосив на посиленні протиепідемічних заходів, на контролі за виконанням карантинних вимог та необхідності щеплень від COVID-19.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини