Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:55:09

Реалії судової охорони: Деснянський районний суд - рік під пильним оком професійної охоронної структури

01.12.2021   08:41Агенцiя

Рік тому під надійну охорону Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області перейшли всі судові установи, які відправляють правосуддя в обласному центрі.

Сьомим і останнім об'єктом став Деснянський районний суд м. Чернігова.

- Деснянський суд - абсолютний лідер серед установ системи правосуддя області за кількістю розглянутих справ та відвідувачів. Так, упродовж 12 місяців співробітники теруправління забезпечили громадський порядок під час слухань 12778 судових процесів, здійснили перевірку та пропуск на територію суду 36118 осіб, - розповідає начальник судових охоронців Чернігівщини полковник Служби Олександр Рибак.  

Саме на Деснянський суд припадає найбільше резонансних судових засідань, які зачасту пов'язані з конфліктними ситуаціями та маніпуляціями з боку різних громадських угруповань. Окрім цього, в ході перевірок відвідувачів зафіксовано найбільше спроб пронесення до суду заборонених предметів. За рік було виявлено 376 таких предметів.

Справжнім випробуванням на міцність і зрілість для співробітників Служби стала пандемія, пік якої припав саме на кінець 2020 року. У зв`язку з цим, до основних обов'язків судових охоронців додалися функції контролю за дотриманням карантинних вимог та проведення температурного скринінгу.

Підтримання громадського порядку в режимі 24/7, оперативне реагування на загрози та усунення будь-яких втручань в правосуддя, збереження цілісності та недоторканості об'єктів та майна судів, виявлення та недопущення пронесення до суду небезпечних речей – лише частина завдань охоронців Феміди. Головна мета – дбати про цілковиту безпеку всіх, хто перебуває в судовій установі - її співробітників та кожного відвідувача, котрий звернувся сюди для вирішення того чи іншого питання.

 

Нагадаємо, на сьогоднішній день під охороною Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області перебуває 17 об'єктів судової гілки влади, з яких 15 судів та 2 органи системи правосуддя.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини