Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:37:34

На Чернігівщині родина пасічників створила локацію для зеленого туризму

26.11.2021   15:49Агенцiя

У селі Красляни Чернігівської області родина Олександра, Кристини та Семена Зубків займається бджолярством понад 7 років. За цей час відкрили магазин домашньої продукції «Пасіка На Зубок», розширили площу під пасіку та разом з представниками місцевого самоврядування запустили туристичний маршрут «Красляни: історія, краса, апітерапія».

Про це ідеться на офіційній сторінці в Інстаграм Pasikanazubok.
За час існування у пасічників було чимало злетів та падінь. Кількість бджолородин коливалась від 3 до 70, а в 2016 та 2019 роках пасіка гинула майже повністю.
«Іноді ми відходили від цієї справи, та через деякий час повертались знову, бо «серце бджоляра» — це не вислів, а термін», — жартує пасічниця Кристина.
Останні 3 роки для пасіки були дуже інтенсивними: нові проекти й нові можливості.
«Ми відкрили магазин домашньої продукції «Пасіка На Зубок» у Ірпіні в Київській області. Встановили ще одну пасіку на 10 родин у Машівці Полтавської області. Частково сировину для продукції для магазину ми вирощуємо й у Харківській області. Тож весь календарний рік проводимо у подорожах 4 областями», — додала Кристина.
Медовий бізнес родина намагається розширювати. Так були створені сторінка в інстаграм Pasikanazubok.  
А з 2019 року пасіка долучилася ще й до розвитку місцевого зеленого туризму — і це дало поштовх для нових планів. Також у тому ж селі 42-річний ветеринар та підприємець Михайло Травецький понад рік розвиває тваринництво на власній фермі.
«Разом з представниками місцевого самоврядування ми запустили туристичний маршрут «Красляни: історія, краса, апітерапія», — зазначила підприємиця.
Звичайно, не все йде абсолютно гладко, у бджолярства в регіоні ще багато проблем, наприклад, подекуди безвідповідальне внесення хімікатів. Тим не менше чимало й перспектив.

zemliak.com

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.