Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:58:38

Оперативники Чернігівського прикордонного загону не допустили незаконного вивезення дитини з України

13.11.2021   10:48Агенцiя

У пункті пропуску «Юнаківка» Сумського прикордонного загону силовики не допустили незаконного вивезення громадянином України 9-річної дівчинки.

Міжвідомчою групою, у складі оперативних співробітників прикордонного загону  та міграційної поліції ГУНП у Чернігівській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області, у ППр «Юнаківка» Сумського прикордонного загону припинено спробу незаконного вивезення громадянином України 9-річної дівчинки.

Інформацію про можливу протиправну діяльність оперативниками прикордонного загону було отримано заздалегідь.

Вказаний громадянин неодноразово виїжджав у прикордонні райони Чернігівської та Сумської області з метою проведення «розвідки» місцевості, планування руху та в подальшому незаконного переправлення дитини через державний кордон України до Російської Федерації, підшукував серед місцевого населення прикордонних населених пунктів осіб, які нададуть допомогу в протиправній діяльності. Всю отриману інформацію було надано до ГУНП в Чернігівській області, що стало підставою для початку кримінального провадження за ст. 332 ККУ.

10.11.2021 року, намагаючись реалізувати свій злочинний намір, вказаний громадянин, з метою незаконного вивезення дитини з України, запропонував неправомірну  вигоду (200 дол. США) посадовій особі в  пункті пропуску «Юнаківка» Сумського прикордонного загону.

Прикордонники від хабара відмовились, батька з донькою через державний кордон не пропустили, а про інцидент повідомили співробітників Нацполіції.
В діях громадянина України вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» та ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Начальник пресслужби
підполковник                        Галина ШЕХОВЦОВА
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.