Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:00:27

Поліцейські Чернігівщини вилучили у членів наркоугруповання заборонені речовини на мільйон гривень

11.11.2021   08:33Агенцiя

Зловмисники налагодили розповсюдження наркотиків та психотропів на території обласного центру. Замовлення вони приймали через власну віртуальну наркокрамницю, а збували виключно через закладки. Такий «бізнес» приносив учасникам групи до пів мільйона гривень прибутку щомісяця.

Оперативники Чернігівського управління боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими слідчого управління поліції області та за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури задокументували діяльність злочинної групи, яка збувала наркотики та психотропи. Організував та координував діяльність угруповання 19-річний чернігівець. Серед його спільників –  троє місцевих мешканців. Кожен з них відповідав за свій напрямок «роботи»: постачання «товару», його фасування та реалізація серед наркозалежних.

 Зловмисники пропонували «клієнтам» свій «товар» у власній  Інтернет-крамниці, яка функціонувала на платформі одного з месенджерів. Координати з місцем знаходження закладки вони надсилали замовникам після отримання коштів на електронні гаманці. В день фігуранти робили близько 150 закладок,  а їх прибуток сягав майже пів мільйона гривень щомісяця та розподілявся між усіма членами угрупування.

 Вчора, 9 листопада, правоохоронці, за силової підтримки бійців поліції особливого призначення затримали членів наркоугруповання та провели чотири санкціонованих обшуки за місцями їх проживання та у транспортних засобах, які використовували фігуранти для незаконної діяльності.

 Загалом поліцейські вилучили понад півтора кілограма канабісу, близько кілограма амфетаміну, 250 пігулок МДМА, «Альфа-PVP» та псилоцибінові гриби. Крім того, вилучено банківські картки, мобільні телефони, сім-карти, комп’ютерну  техніку, «чорнові» записи, ваги та фасувальні матеріали.    

 Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить близько мільйона гривень.

 Лідера угрупування та двох його спільників затримано  у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі готують їм повідомлення про підозру за частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Після проведення необхідних процесуальних дій буде вирішуватися питання про підозру ще одному учаснику групи та обрання всім фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

 За чинним законодавством зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернігівська обласна прокуратура.

Департамент боротьби  з наркозлочинністю
Національної поліції України

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини