Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:49:38

У школі Новгород-Сіверської громади висадили яблуневий сад

08.11.2021   09:07Агенцiя

У квітні минулого року державне підприємство «Новгород-Сіверський лісгосп» очолив молодий і енергійний фахівець Сергій Михайлович Заєць

 А вже восени на виборах до місцевих рад його обрали депутатом Новгород-Сіверської міської ради. Бо і самі жителі цього старовинного міста, і колеги знають Сергія Михайловича як ініціативного висококваліфікованого спеціаліста, чуйну людину, вмілого організатора на добрі справи, котрий особливо переймається не лише розвитком лісової галузі, а й проблемами довкілля, залученням до цієї важливої справи широкої громадськості, особливо молоді.

Ось і нинішньої осені в акції, ініційованій Президентом України «Створюємо ліси разом», новгород-сіверські лісівники одними з перших завершили лісокультурницьку кампанію і відновили 21,6 гектара молодих лісів. А ще на двох десятках гектарів нових земель, непридатних для ведення сільгоспвиробництва і переданих лісгоспу, теж посадили молоді ліси. І таким чином виконали першу заповідь президентської ініціативи.

Значні позитивні зміни відбулися в лісгоспі і в економічному плані. Якщо раніше серед усіх лісгоспів Чернігівського ОУЛМГ Новгород-Сіверське лісове господарство посідало дванадцяте місце, то за дев’ять місяців нинішнього року воно енергійно перемістилося на четверте.

А ось 4 листопада депутат Сергій Заєць виявив ініціативу і запропонував створити яблуневий сад на подвір’ї школи імені Бориса Майстренка. Разом з педагогами, школярами під наглядом досвідчених лісівників вже посадили тут три десятки яблунь різних сортів – ранніх, середньо – і пізньостиглих. Приємно, що  у цьому заході взяв участь не лише Сергій Михайлович, а й уся його сім’я – дружина Людмила, донька-дев’ятикласниця Карина і п’ятикласниця Кристина.

Ця добротворча акція стала ніби заключним акордом в осінній лісокультурній кампанії.

Директор школи імені Бориса Майстренка Віра Петрівна Мокрякова згадує:

– Ще напередодні першовересневого свята  мені зателефонував директор лісгоспу і запропонував  своїми зусиллями збудувати альтанку на подвір’ї школи. Тепер у цій ошатній  і просторій альтанці вчителі проводять уроки на свіжому повітрі. Особливо це важливо під час пандемії і карантину. До того ж, Сергій Михайлович в цей день подарував нашій школі телевізор.

Таке уважне ставлення молодого очільника лісгоспу і депутата міськради до потреб школи, турбота про дітей – яскраве свідчення того, що цей керівник справді по-батьківськи турбується про молоду зміну. Більше того, він запевнив, що лісгосп і надалі співпрацюватиме з педагогічним колективом, а школа стане підшефною для Новгород-Сіверського лісгоспу.




Відрадно, що очільник лісгоспу завчасно потурбувався і про безпеку лісів в пожежонебезпечний період. Вже встановлені камери відеоспостереження за лісовими масивами, а для лісової охорони придбано сім мотоциклів. До кінця року збираються придбати ще з десяток. Щоб лісова охорона ставала дедалі мобільнішою і ефективнішою, а ліс – більш захищеним.



 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини