Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:44:31

Чернігівська міська лікарня № 2 буде оснащена додатковим кисневим обладнанням

05.11.2021   10:08Агенцiя

Завдяки державній субвенції для Чернігівської міської лікарні № 2 планують закупити ще одну кріогенну ємність, що додатково забезпечить ліжка підведеним киснем. Про це сьогодні повідомила заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк під час брифінгу у медзакладі.

Кисневе обладнання після організації централізованої закупівлі отримають й інші заклади. Адже загалом для Чернігівщини уряд виділив майже 15 млн. грн. на забезпечення подачі кисню.

Наразі ж лікарня повністю забезпечена киснем, що так потрібен хворим на Covid, відповідне обладнання працює безперебійно. Це саме стосується і області у цілому — на ранок четверга у лікарнях області залишалося 15 тонн рідкого кисню та 550 балонів з газоподібним.

За словами генерального директора лікарні № 2 Владислава Кухаря, нині тут лікуються 279 пацієнтів з коронавірусною хворобою. Кількість людей, які потребують госпіталізації, збільшується, як і тих, хто потребує кисневої підтримки. Симптоматика тяжка, медики працюють у дуже напруженому режимі. Втім, оптимізму додають темпи вакцинації. Адже на сьогодні це єдиний дієвий шлях.

— Люди активізувалися. Останні три дні область тримає досить непоганий темп вакцинації: кількість щеплених за добу перевищує 9 тисяч. Люди почули, зрозуміли необхідність і переваги вакцинації,  — зазначила Жанна Шерстюк і додала, що робота в цьому напрямі постійно посилюється. — Використовуємо всі наявні ресурси: щепитися можна і на вокзалах, і у торгово-розважальних закладах, адміністративних установах, закладах культури… Хто ще вагається — запрошуємо.

Нагадаємо, у місті Чернігові працюють 4 центри вакцинації населення (в Обласному молодіжному центрі (колишній кінотеатр ім. Щорса), приміщенні Чернігівської облради (просп. Миру, 43), торговельних центрах «Голлівуд» та «ЦУМ») за відкоригованим графіком (поки що на 4 та 5 листопада) — з 8.00 до 20.00.

Також працюють пункти щеплень поліклінічних відділень міських лікарень (за графіком роботи цих медичних закладів). У наявності вакцини різних виробників.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.