Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:14:06

7 листопада - День працівника соціальної сфери

05.11.2021   08:15Агенцiя

7 листопада фахівці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області та його відділень відзначають своє професійне свято - День працівника соціальної сфери.

Управлінням, незважаючи на складну епідемічну ситуацію спричинену гострою респіраторною хворобою COVID-19 та карантинні заходи, забезпечено стабільну роботу по наданню матеріального забезпечення застрахованим особам Чернігівщини у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю і пологами, за наслідками нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань.
Кожна застрахована особа, як і раніше, отримує в разі травми або хвороби, у тому числі від COVID-19, компенсацію втраченого за період лікування заробітку.

За дев'ять місяців цього року відділеннями управління Фонду нараховано 267,2 млн гривень матеріального забезпечення для 49,7 тис. працюючих громадян, у тому числі для 1 702 жінок, які перебували у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами та яким нараховано допомогу на суму 56,8 млн гривень.

Застрахованим особам, що працюють на підприємствах області, на виплату лікарняних у зв’язку з травмами, хворобами, доглядом за хворими родичами або ізоляцією від COVID-19 було направлено 209,4 млн гривень.
У 2021 році нараховано та виплачено у повному обсязі страхові кошти на загальну суму майже 12,0 млн гривень, у тому числі 11,3 млн - 7 сім’ям медичних працівників, які померли внаслідок інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, під час виконання професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження. Допомоги було профінансовано Фондом соціального страхування України за рахунок коштів державного бюджету відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Під постійним піклуванням управління знаходяться 2 972 потерпілих на виробництві та члени їх сімей, серед яких 1 430 є особами з інвалідністю та 245 - внутрішньо переміщені особи. Всі вони своєчасно щомісяця отримують гарантовані державою страхові виплати у зв'язку зі стійкою втратою професійної працездатності та інші види допомог. В цьому році сума таких виплат склала 68,8 млн гривень.
Медико-соціальні послуги отримали 252 потерпілих на виробництві на загальну суму 4,7 млн грн.

Медичну реабілітацію в санаторно-курортних закладах пройшли 7 потерпілих на виробництві та 58 потерпілих з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва і професійних захворювань оздоровлено в санаторно-курортних закладах України.

Відновлювальним лікуванням після перенесених захворювань і травм в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України було забезпечено 298 працюючих застрахованих осіб на загальну суму 4,0 млн грн.
Соціальна захищеність застрахованих осіб - основний напрям роботи управління, в структурі якого працює 119 висококваліфікованих спеціалістів, які своєю працею допомагають громадянам Чернігівщини отримувати матеріальне забезпечення та страхові виплати.

                Володимир Нашиванько, начальник управління
                     виконавчої дирекції Фонду соціального
                     страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини