Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:36:15

Про Центри вакцинації, бізнес у «червоній» зоні та наявність кисню — на нараді з Олексієм Чернишовим

03.11.2021   11:55Агенцiя

Епідемічна ситуація у Чернігівській області, яка перебуває наразі у «червоній» карантинній зоні, вимагає пришвидшення темпів щеплення, корегування графіку роботи Центрів масової вакцинації та контролю за дотриманням протиепідемічних заходів.

На цьому наголосив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час перевірки роботи Центрів вакцинації у регіоні.

«З переходом до “червоного” рівня епідемічної небезпеки у Чернігівській  області люди істотно активізувалися у бажанні щепитися проти COVID-19.  Відтак місцева влада має завдання терміново розв’язати питання графіків роботи центрів, вони мають працювати з 8:00 до 20:00, щоб усі, хто хоче вакцинуватися, могли зробити це швидко та безпечно. Адже бажання та мотивація з боку людей є», — наголосив Олексій Чернишов.

Уже сьогодні, 3 листопада, у місті Чернігові працює 4 центри вакцинації населення за відкорегованим графіком:

- Обласний молодіжний центр (колишній кінотеатр ім. Щорса) – з 8.00 до 20.00;

- приміщення Чернігівської обласної ради (просп. Миру, 43) – з 8.00 до 20.00;

- ТЦ «Голлівуд» та «ЦУМ» – з 11.00 до 20.00.

Також працюють пункти щеплень поліклінічних відділень міських лікарень (за графіком роботи цих медичних закладів). У наявності вакцини різних виробників.

Голова ОДА В’ячеслав Чаус учора дав доручення очільникам районів терміново посилити роботу пунктів вакцинації на місцях: організувати додаткові мобільні групи, збільшити час роботи.

Попри те, що бажання людей вакцинуватися значно зросло, Чернігівщина ще не дотягує до показника 9 тисяч щеплень за добу. Відтак, роз’яснювальна кампанія в регіоні продовжується. Окрім зовнішньої реклами, працюють волонтерські групи, укладено договір з мобільними операторами, які надсилатимуть абонентам промовисту статистику.

Станом на 2 листопада проти COVID-19 у Чернігівській області зроблено понад 450 тисяч щеплень, що складає близько 56% дорослого населення:

- з них першою дозою — понад  33%;

- повну вакцинацію отримали — близько  23% жителів регіону.

Інше «гаряче питання» ковідної теми — забезпечення лікарень киснем.

«Дефіциту рідкого кисню в області нема. Наявних залишків — 13 тонн, на підході – ще 8 тонн. Цього вистачить на тиждень до наступної поставки», — зауважив В’ячеслав Чаус.

Також голова ОДА акцентував увагу на особливостях роботи бізнесу та бюджетних установ в межах «червоної» зони. Наразі в області постійно працює близько тридцяти об’єднаних моніторингових груп, до складу яких входять представники Держпродспоживслужби та поліції.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини