Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:44:49

У чернігівських лікарнях збільшили кількість ліжок для хворих на COVID-19. Тепер їх 485

02.11.2021   20:52Агенцiя

У Чернігові за минулий тиждень на коронавірусну інфекцію захворіли 1990 осіб, одужали - 784, госпіталізували - 236, виписали з лікарні - 135. На жаль, померло 49 осіб. Такі цифри на розширеній нараді у міській раді сьогодні, 2 листопада, озвучив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар.

За його словами, показники захворюваності на COVID-19 за минулий тиждень – у два рази перевищують максимальні показники початку цього року. На сьогодні кількість ліжок у ковідних відділеннях міських лікарень збільшена на 40 одиниць. Загальна їх кількість тепер – 485, на яких зараз лікуються 376 пацієнтів. Зайнятість ліжок складає 77,5%. Кисневої підтримки потребують 248 осіб, на апаратах-ШВЛ – 11 осіб.

Владислав Кухар додав, що наразі на коронавірус загалом хворіє 50 дітей різного віку. З них: четверо лікуються стаціонарно, і перебіг хвороби у них середнього ступеню важкості. Решта — на амбулаторному лікуванні.

- Ця хвиля характерна тим, що збільшилася кількість хворих дітей, якщо порівнювати з весною. Якщо брати загальні світові показники, захворюваність серед дітей зросла в 10 разів, - сказав він.

Зростання кількості хворих можна побачити порівнявши, наприклад, жовтень минулого року, коли загалом захворіло 2183 людей, і жовтень цього року – 4714 осіб. Середньодобова кількість хворих на кисневій підтримці з числа госпіталізованих у 2020 році - 90, а у 2021-му – 224. Така статистика підтверджує те, що штам «Дельта» - кисневозалежний.

Владислав Кухар також повідомив, що на сьогодні ситуація з наявністю кисню дещо покращилася. Але, заводи, де виробляють кисень, досі не відновили свою роботу. У міських лікарнях наступна заправка відбудеться сьогодні і в п’ятницю. Наступного тижня теж буде дві планові заправки. За цей період очікується відновлення роботи заводів з виробництва кисню.

Крім того, наразі вирішується питання щодо пошуку приміщення для зберігання кисню в більших об’ємах. На сьогодні можливість міста – більше 3,2 тис. тон. За добу у медзакладах міста споживається орієнтовно 400-500 кг.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що кількість ліжок у ковідних відділеннях ще збільшити можна, але кількість лікарів збільшити неможливо.

- Зараз ми знаходимося на межі фізичних можливостей лікарів. По ліжках – питань немає. Ми можемо за рахунок інших відділень зробити будь-яку кількість ліжок. Але лікарів, які зможуть надавати медичну допомогу хворим, і кисню на таку кількість людей - не буде. Я думаю, що ми втримаємо цю ситуацію. Але, якщо буде і далі таке зростання, доведеться переходити на вибіркове лікування - а це дуже негативні речі. Сьогодні ми розуміємо всю проблематику. Захворювання зараз набагато складніше, ніж у минулому періоді, - зазначив він.

Разом з тим, при правильному і масовому вжитті запобіжних заходів є підстави розраховувати на кращий сценарій.

- Якщо кількість вакцинованих буде більше 75%, у штама не буде можливості мутувати у більш загрозливі форми. Ми чітко бачимо по інших країнах: у залежності від кількості вакцинованих людей спостерігається у 100 разів зниження відсотка смертності. Будемо сподіватись, що ми пройдемо цю хвилю, втримаємо ситуацію. Прохання до всіх колективів дотримуватися всіх карантинних заходів, утримуватись від будь-яких скупчень, щоб зайвий раз не наражати себе на небезпеку, - підкреслив міський голова.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини