Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:21:01

Безбар’єрність: в області напрацьовується алгоритм реалізації обласного плану заходів

01.11.2021   16:07Агенцiя

Україна без бар’єрів — це країна, де забезпечуються рівні права та можливості для всіх людей у самореалізації, зайнятості, пересуванні, сервісах, здобутті освіти, спілкуванні, дозвіллі та розвитку. Тобто кінцевою метою є створення суспільства без обмежень. Країна поступово рухається у цьому напрямі, на що і направлена ініціатива першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів».

На виконання указу Президента України Володимира Зеленського та в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» Кабінет Міністрів затвердив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. Планується впровадження шести напрямів безбар’єрності – фізичної, інформаційної, цифрової, суспільної, економічної та освітньої. До реалізації заходів залучені 16 міністерств, з них 7 реалізують флагманські проєкти.

Обласний план заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року затверджений розпорядженням голови Чернігівської ОДА від 27 жовтня поточного року № 1006. Проте до нього можна вносити зміни.

Минулого тижня проєкт документа обговорили на засіданні обласного комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Сьогодні обговорення плану продовжилося онлайн, але вже за участі представників громадських організацій людей з інвалідністю.

Найбільше зауважень активісти озвучили щодо наявних транспортних засобів, що далеко не безбар’єрні (мова йде про громадський транспорт, шкільні автобуси тощо). Акцентували учасники засідання й на інфраструктурній доступності маломобільних груп населення до соціальних закладів (медичних, освітніх), а також необхідності функціонування «соціального таксі».

— Сподіваюся, що наш комітет стане дієвим майданчиком для концентрації корисних ініціатив, а найголовніше — їхньої реалізації. Саме для цього і напрацьовуємо орієнтир першочергових кроків — обласний план заходів, — підкреслив заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов.

Робота над удосконаленням обласного плану заходів триває.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини