Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:44:35

На лаві підсудних у Чернігові – група торговців психотропами

01.11.2021   15:45Агенцiя

За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

   Доказами, здобутими в ході досудового слідства встановлено, що військовослужбовець військової служби за контрактом однієї з військових частин, що дислокована на Чернігівщині, з метою незаконного збуту психотропної речовини – амфетаміну,  у травні 2021 року вступив у злочинну змову з цивільною особою. Головний сержант разом із спільником,  діючи за передньою змовою групою осіб у 2021 році неодноразово збували амфетамін. У вересні 2021 були затримані правоохоронцями під час збуту наркотиків.

   У ході санкціонованих судом обшуків за місцем проживання затриманих та їх транспортних засобів, виявлено та вилучено прилади вимірювання ваги та фасування, а також інші психотропні речовини у великому розмірі, що були розфасовані та готові до збуту.

   Наразі обоє затриманих перебувають під вартою.

   30.10.2021 обвинувальний акт щодо обох наркоділків скеровано для розгляду по суті до Деснянського районного суду міста Чернігова.

   Нагадаємо, що відповідно до санкції, передбаченої  ч. 2 ст. 307 ККУ, обом фігурантам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону послідовно вживає заходів щодо викорінення обігу наркотичних засобів серед військовослужбовців.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини