Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:39:51

Колишньому державному виконавцю з Ніжинського району винесено вирок за вчинення корупційних злочинів

25.10.2021   09:16Агенцiя

Прокурорами Ніжинської окружної прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами службового підроблення, привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, шахрайства та підроблення офіційного документа (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 190 та ч. 1 ст. 358 КК України).

Вироком Борзнянського районного суду визнано винуватою 48-річну місцеву мешканку та їй призначено остаточне покарання у виді 2 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, строком на 2 роки.
У судовому засіданні прокурором доведено, що засуджена, перебуваючи на посаді головного державного виконавця, упродовж лютого – вересня 2020 року отримала від боржника грошові кошти у сумі 20 тис. грн. на сплату заборгованості по виконавчому провадженню, проте на депозитний рахунок районного відділу державної виконавчої служби їх не зарахувала, а привласнила собі, склавши та надавши боржнику завідомо неправдиві офіційні документи – квитанції.
Крім того, засуджена у листопаді 2020 року, будучи звільненою з посади головного державного виконавця, шляхом обману повторно заволоділа грошовими коштами боржника у сумі 2 тис. грн, надавши йому завідомо неправдиву довідку про сплату ним боргу за виконавчим провадженням.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини