Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:04:12

З 1 вересня у Чернігові на COVID-19 захворіли 2362 людей, з них тільки 114 були вакциновані

19.10.2021   15:35Агенцiя

У Чернігові за минулий тиждень на коронавірусну інфекцію захворіли 665 осіб, одужали 294, госпіталізували 153, виписали з лікарні 101. На жаль, померли 15 людей. Завантаженість ліжок хворими на коронавірус на сьогодні складає 93,2%, це 275 осіб.

Такі цифри озвучив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на щотижневій розширеній нараді в міській раді сьогодні, 19 жовтня.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що на даний час ситуація у місті - контрольована. Але при цьому, оголошення червоного рівня епідеміологічної небезпеки все ж таки можливе, і тоді у місті вживатимуться додаткові протиепідемічні заходи. Тому зараз усі повинні ретельно дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції, частіше мити руки. Також в черговий раз він закликав усіх людей про необхідність вакцинуватися проти COVID-19.

- Статистика, яка є, яскраво свідчить про те, що вакцина мінімізує ризики захворювання. Якщо й відбудеться захворювання, воно буде з мінімальними симптомами, - сказав Владислав Атрошенко.

Загалом по місту наразі першою дозою вакцини проти COVID-19 щеплено 64220 осіб (27,4%), повністю закінчили курс вакцинації 50866 (21,7%) містян.

- На сьогоднішній день населення відповідальніше ставиться до цього питання. У нас зростає щодобова кількість вакцинованих, і таким чином щотижнева кількість, - додав Владислав Кухар.

Починаючи з 1 вересня, у Чернігові захворіли на COVID-19 2362 людей, з них тільки 114 були вакциновані. При цьому, серед тих людей, які вакцинувалися та захворіли, є зо два десятки людей, які занедужали після першої вакцинації, або відразу після другої, оскільки у них ще не виробилися антитіла.

- Якщо взяти загальну цифру кількості вакцинованих обома дозами – понад 50 тисяч осіб, і цифру тих, хто захворів після вакцинації – 114, то виходить мізерний відсоток таких хворих - 0,2%. Це майже нульова статистика захворюваності серед вакцинованих. Якби у нас було загалом 100 тисяч вакцинованих, я думаю, ми би пережили цей сезон спокійно, без зайвих хвилювань. Показники кількості хворих у вересні цього року трошки більше, ніж минулого. Але кількість госпіталізованих, які потребують кисневої підтримки – більше у декілька разів, — сказав Владислав Атрошенко.

Міський голова нагадав, що місто планує закупити ще одну кисневу станцію, яка дозволить збільшити кількість ліжок, під’єднаних до кисню. Наразі тендер на відповідну закупівлю вже оголошений. Через тиждень-два відповідне обладнання буде закуплене.



Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини