Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:01:40

Владислав Атрошенко: питання оновлення транспортної моделі Чернігова є актуальним і реалізовувати ми його будемо обов'язково

08.10.2021   17:48Агенцiя

На черговому засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради погодили зміни до Програми розвитку електричного транспорту м. Чернігова на 2018-2022 роки.

З метою сталого функціонування електротранспорту та подальшого його розвитку рішенням Чернігівської міської ради від 21 серпня 2018 року 33/VII-3 було затверджено Програму розвитку електричного транспорту м. Чернігова на 2018-2022 роки.

У зв’язку з тим, що комунальним підприємством «Чернігівське тролейбусне управління» міської ради вже впроваджено низку заходів Програми, виникла необхідність здійснити перегляд її складових та відповідних видатків.

Зокрема пропонується збільшення шляхом перерозподілу у 2022 році видатків на такі важливі заходи для стабільної роботи та розвитку електротранспорту, як:

Капітальний ремонт кабельних ліній 10 кВ.
Капітальний ремонт тролейбусів
Придбання спецавтотранспорту та обладнання.
Капітальні ремонти технологічних споруд КП «ЧТУ» ЧМР.
При цьому збережено видатки на першочергові заходи:

Придбання низькопідлогових енергоефективних тролейбусів.
Реконструкція, капітальний ремонт та оновлення контактної мережі тролейбуса.
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив на тому, що у випадку, якщо місто зможе повністю або частково залучити кредитні кошти по лізинговій програмі на заміну транспортної моделі Чернігова, то до Програми розвитку електротранспорту доведеться вносити більш суттєві зміни.

- У випадку залучення кредитних коштів у нас буде нова техніка та 100% валідація. Це означає, що необхідно буде оплачувати перевезення всіх пільгових категорій населення. В інший спосіб мотивувати перевізників піти на суттєві видатки на оновлення парку транспорту ми не зможемо. Ми зараз пригальмували цей процес через те, що ми не розуміємо ресурсу, який нам потрібен на проходження опалювального сезону. Але питання оновлення транспортної моделі Чернігова є актуальним і реалізовувати ми його будемо обов'язково, - заявив міський голова.

Також Владислав Атрошенко розказав, що раніше розглядалась можливість закупівлі для Чернігова автобусів, які працюють на газу. Такий транспорт був би більш корисним для міста з точки зору екології. Проте зростання ціни на газ на ринку, на сьогоднішній день, робить використання транспорту, який працює на газу, економічно невигідним. Ситуація на ринку стрімко змінюється і невідомо чи знизиться ціна газу у подальшому. Але у будь-якому разі заміна транспортної моделі Чернігова та оновлення автопарку пасажирських перевезень залишається однією з найпріорітетніших задач нашого міста.  



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини