Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:07:42

На ділянці дороги Н-07 на межі з Київською областю облаштовують дорожню інфраструктуру

04.09.2021   08:48Агенцiя

Ось так нині виглядає оновлена ділянка дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка на межі Чернігівської та Київської областей.

Її протяжність - 5 км. Асфальтобетонне покриття нове вже є. Зараз проводяться роботи з влаштування місць зупинки транспорту та пішохідних доріжок. Водночас йде процес з організації системи водовідведення з дороги, встановлюються водостічні лотки. Залишається підсипання укосів та укріплення узбіччя, встановлення технічних засобів організації дорожнього руху, нанесення розмітки.

Підрядна організація - ТОВ "ДС ПРОМ ГРУП".

Дорога ремонтується в рамках державного інвестиційного проєкту "Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ - Суми - Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних технічних вимог".

Станом на початок вересня 2021 року дорожніми роботами охоплено 11 ділянок траси Н-07 сумарною протяжністю 75,2 км.

Наразі на капітальному ремонті дороги задіяні підрядні організації: ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Автострада", ТОВ "ШБУ-77", ТОВ "ДС Пром Груп".

Нагадаємо, у 2021 році у Чернігівській області проводяться масштабні роботи з капітального ремонту траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Протяжність дороги по території області - майже 143 км. Це шлях, що поєднує південь Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною.

Дорога була побудована у 1965-1980 роках. Має конструкцію дорожнього одягу на 78,4 км з цементобетону на основі з піску та на 64,4 км з чорного щебеню на дьогтєгрунтовій або щебеневій основі, місцями з верхнім шаром з асфальтобетону.

Вже тривалий дорога час була непридатна до сучасного транспортного навантаження. Старий дорожній одяг вже давно втратив несучу здатність. Постійно виникали на цементобетонному покритті руйнування окремих плит та їх частин, поперечних швів, місцями суцільні сітки тріщин. На асфальтобетонному та чорнощебеневому покритті - великі ділянки пучиноутворення, колійність, напливи, суцільні сітки тріщин, суцільні сліди ямкового ремонту.

В процесі капітального ремонту дорога приводиться у відповідність до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху. Розбиті бетонні плити та чорнощебеневе покриття замінюється на асфальтобетон. Реконструюються мости, що раніше не відповідали нормам по габаритам та вантажопідйомності.

В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.

Служба автомобільних доргі в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини