Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:02:49

"Україну треба робити кращою для своїх дітей, і це залежить від кожного з нас", - Іван Тельнов

25.08.2021   08:45Агенцiя

Лікар-пульмонолог Чернігівської обласної лікарні Іван Тельнов став учасником проєкту "30 лікарів Незалежної України".

Мета проєкту - познайомити читача із 30 лікарями, які розпочали свій професійний шлях у Незалежній Україні.

Іван Тельнов виріс у родині медиків, тому вибір професії «напросився сам собою». З раннього дитинства мріяв стати інфекціоністом, проте на момент вступу до університету місце на бюджеті залишилось лише для майбутнього пульмонолога. Попри те, що довелося дещо трансформувати мрію, Іван жодного разу не пошкодував про вибір.

Найбільша мотивація лікаря – пацієнти, які зараз, на жаль, стають все складнішими, ставлячи надважкі задачі. Але це спонукає до розвитку. Іван підкреслює, що кожен випадок підштовхує до щоденного самовдосконалення – пошуку актуальної інформації, вивчення іноземних мов для розуміння закордонних новітніх тенденцій та даних по спеціалізації. Навіть втрата життя пацієнта – це не лише сум, біль та обурення як для кожної нормальної людини, а й крок до покращення себе як фахівця, розбору помилок, аби наступного разу врятувати.

Тим більше зараз умови для розвитку лікаря є: «Підтримую шлях реформування системи, адже всі успішні країни вже давно його пройшли. Це болюче питання, проте лікувальні заклади, які зрозуміли необхідність розвитку – закупівлі обладнання, навчання персоналу тощо – то дуже успішні лікарні з задоволеними пацієнтами, яким не потрібно власним коштом купляти медикаменти».  

Пульмонолог поділився і професійними порадами для майбутніх медиків: «По-перше, якщо володієш знаннями, то обов'язково поділися з колегами, не стався зверхньо, не зважай на звання чи посади. Кожен лікар – це твій колега, і якщо навіть прості речі потребують допомоги, допоможи. По-друге, роби все для своєї країни – нехай то будуть маленькі кроки у спеціальності, але кожного дня. Вивчай українську мову, запитуй старших колег, сперечайся й обґрунтовано доводь свою думку. Україну треба робити кращою для своїх дітей, і це залежить від кожного з нас».

Про проєкт

"Наші найкращі лікарі — активні учасники змін, які віддають чимало сил, щоби ми почувалися захищеними, і самі від того є щасливими. 30 медиків, про яких ми розповіли на сторінках нашого спецпроєкту, — лише частина із тих, хто працює на “передовій” системи охорони здоров’я, що реформується, та щоденною працею творить зміни", - зазначають у МОЗ.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини