Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:41:08

На Чернігівщині Держпродспоживслужба і Держекоінспекція налагоджують співпрацю: підписано відповідний Меморандум

19.08.2021   11:19Агенцiя

17 серпня начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен та начальник Державної екологічної інспекції в Чернігівській області Сергій Жук підписали Меморандум про співпрацю і взаємодію між обома відомствами.

Документ передбачає поліпшення інформаційної підтримки діяльності сторін, об’єднання зусиль та втілення ефективних форм співпраці, визначення відносин та напрямів співробітництва між сторонами-підписантами у сфері обміну інформацією і сприяння донесенню вказаної інформації до населення, представників органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій усіх форм власності тощо.

Підписуючи Меморандум, дія якого не має часових обмежень, Юрій Павлішен та Сергій Жук домовились, зокрема, про здійснення в межах своєї компетенції комплексу спільних заходів контролю у сфері охорони навколишнього середовища, санітарного благополуччя, як-то поводження з відходами, пестицидами і агрохімікатами, з метою мінімізації їх негативного впливу на навколишнє природне середовище та здоров’я людини на території області. Органам державної влади, місцевого самоврядування і суб’єктам господарювання надаватимуться пропозиції та рекомендації щодо усунення причин і умов, що сприяють вчиненню дій, які суперечать законодавству у сфері охорони навколишнього середовища, та здійснюватиметься аналіз найбільш характерних порушень законодавства.

У процесі співпраці та виконання визначених спільних цілей учасники Меморандуму будуватимуть свої взаємовідносини на підставі рівності, чесного партнерства і захисту інтересів один одного.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини