Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:51:21

В Чернігівській обласній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону

11.08.2021   12:15Агенцiя

У вівторок, 10 серпня 2021 року, під головуванням керівника Чернігівської обласної прокуратури Сергія Василини відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону.

Зустріч мала на меті обговорення стану протидії злочинності в Чернігівській області, опрацювання існуючої проблематики та визначення шляхів кардинального підвищення ефективності роботи правоохоронців.

У своєму виступі Сергій Василина наголосив, що, соціально економічні та політичні процеси у державі вимагають від усієї правоохоронної системи та інших уповноважених органів, максимального зосередження на виконанні поставлених завдань. Насамперед це стосується покращення криміногенної ситуації в регіоні, попередження  злочинних проявів у всіх сферах життя, реальне поновлення прав потерпілих, захисту інтересів держави.

«Не зважаючи на те, що статистичні дані щодо протидії злочинності свідчать про суттєву стабілізацію криміногенної ситуації в області, виконання завдань, які стоять перед правоохоронцями Чернігівщини, потребує суттєвої активізації та координації зусиль. Нам слід докорінно змінити підходи щодо протидії проявам злочинності та здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень на пріоритетних напрямах», - підкреслив Сергій Василина.

Серед пріоритетних завдань, за словами керівника обласної прокуратури, є вжиття вичерпних заходів до активізації роботи з попередження умисних убивств та тяжких тілесних ушкоджень, суттєвого покращення стану їх розкриття та розслідування, протидії та забезпечення ефективного досудового розслідування кримінальних правопорушень у паливно-енергетичному комплексі, системної узгодженої боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Також керівник обласної прокуратури звернув увагу присутніх на важливості протидії рейдерським захопленням земель, незаконним порубкам лісу, у тому числі в прикордонних районах області, для чого потрібна скоординована діяльність усіх правоохоронних структур. За словами Сергія Василини, особливу увагу потрібно приділити протидіям злочинним проявам у бюджетній сфері.

В ході координаційної наради напрацьовані спільні конкретні узгоджені заходи для подальшої співпраці правоохоронців регіону з метою протидії злочинності, ефективного розслідування та притягнення до відповідальності і покарання винних у кримінальних правопорушеннях осіб.
 
Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини