Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:09:16

У Парафіївській громаді стартував проєкт по створенню веломаршруту «Від парку до парку»

10.08.2021   11:04Агенцiя

На території Парафіївської тергромади стартував проєкт по створенню веломаршруту «Від парку до парку», який з’єднає дві величезні пам'ятки садово-паркового мистецтва XVIII — ХІХ ст.: Качанівський парк та Тростянецький дендропарк.

🌳🌲 Від парку до парку — це накатана, рівна, з твердим покриттям та з низьким автомобільним трафіком дорога протяжністю 30 км. А також – можливість побачити понад сотню локацій в самих парках.
📌 Качанівський парк (560 га) — є одним з найбільших пейзажних парків в Україні та Європі. Тут збереглися паркові мости, видові галявини, Гірки кохання і Вірності, «романтичні руїни» та багато інших родзинок 👉 https://cutt.ly/xQEtMZk

📌 Тростянецький дендропарк (204 га) має набагато більше дендрологічне розмаїття, а його колекція інтродуцентів отримала статус «Національного надбання України». Тут збереглися «Швейцарські ландшафти» з ущелиною, Колона смутку, паркові мости, гірки — Сторожова, Дідова, Кудлата, Ротонда, стави з лебедями, неймовірна майже двохсотрічна туя західна та багато іншого.
🔊 «Часто ні мешканці, які живуть поряд, ні туристи що мандрують Чернігівщиною, навіть не здогадуються про унікальність, важливість, атрактивність чи фотогенічність таких місць», — зазначили в ході презентації автори проєкту.

Попереду ще дуже багато цікавої роботи:
🚴‍♀️ дослідження карт, схем, генеральних планів парків;
🚴‍♀️ натурні дослідження об’єктів, професійні фотозйомки та зйомки з дрону,
🚴‍♀️ дендрологічні дослідження насаджень та пам’яткознавчі дослідження змістів і паркових форм;
🚴‍♀️ велосипедна подорож тестувальниками маршруту по всім доріжкам та завулкам величезних паркових територій, яка планується вже в перших числах жовтня.
🚴‍♀️ пошук сучасних ІТ-рішень разом та багато іншого.

🔊 «Метою проекту «Від парку до парку» є залучення сталого потоку туристів в Парафіївську ОТГ, до складу якої входять дві туристичні перлини Чернігівської області. Також веломаршрут – це старт для більш глобальних проєктів», — говорить архітекторка, реставраторка, технічний експерт та керівник проєкту Олеся Чаговець.

🧲 Мати на своїй території туристичні магніти — цього замало. Питання в тому, скільки часу відвідувач проводить на території локації, що він там робить та які послуги може отримати.

🔊 «Для громади це можливість залучення туристів, розвитку туристичної інфраструктури та створення нових робочих місць», — додає менеджерка туристичної діяльності, спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Парафіївської тергромади та менеджерка проєкту Ірина Слюсар.

✅ Велика перевага маршруту «Від парку до парку» — в рамках цього проєкту йдеться про добре відомі туристичні магніти, зазначає науковиця, мезеологиня, дослідниця об’єктів культурної спадщини та розвитку туризму, експертка з розвитку туризму в територіальних громадах та експертка зі стратегічного планування музеїв і заповідників Олена Жукова.
🔊 «Площа лише Качанівського парку – понад 500 га. Такі великі території екскурсійно майже не обслуговуються, вони залишаються непропрацьованими з точки зору туристичного потенціалу. Дати велосипед – унікальна ідея розкрити цей потенціал», — вважає вона.

📌 Проєкт «Веломаршрут об`єктами культурної спадщини Парафіївської ОТГ «Від парку до парку» фінансується в рамках грантової програми «Культура.Туризм. Регіони» від Українського культурного фонду та підтримується Державним агентством розвитку туризму України.

#ОТГ_Інформ_Чернігівщина

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини