Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:58:40

Спільними зусиллями до нової роботи

03.08.2021   18:16Агенцiя

Робота для людини з інвалідністю — це не лише засіб існування, а й можливість професійної самореалізації, шанс подолати розчарування та самотність, відчути себе повноправним членом трудового колективу, потрібним та впевненим і в собі, і в завтрашньому дні.

Щоправда, знайти роботу людям з інвалідністю не так і просто. То вакансія не відповідає стану здоров’я, то роботодавець не хоче брати на роботу працівника, котрий має вади здоров’я. І тоді за допомогою в працевлаштуванні люди з інвалідністю звертаються до служби зайнятості, яка приділяє особливу увагу громадянам цієї категорії.

Прикладом успішного працевлаштування є історія Анатолія Ухманюка з Козелеччини. Взимку 2021 року він звернувся до Козелецької районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості в пошуках роботи. Анатолій Володимирович повідомив, що звільнився понад півроку тому і в Острі намагався працевлаштуватись, але безуспішно. Робота йому потрібна була без фізичного навантаження, бо внаслідок отриманої в дитинстві травми ноги він має інвалідність. У результаті проведеного профілювання та співбесіди кар’єрний радник Тетяна Жереб з’ясувала, що безробітний має середній потенціал та мотивацію до праці, невпевненість в своїх силах. Попередню роботу Анатолій покинув за власним бажанням, бо верстатником деревообробних машин далі працювати не міг через погіршення здоров’я.

До пошуку нової роботи безробітний поставився відповідально. Чоловік ретельно дотримувався рекомендацій свого кар’єрного радника, відвідував заходи служби зайнятості, отримав профорієнтаційні послуги та психологічну підтримку. Анатолій запевняє: відчуття хвилювання і невпевненості, що стояли на заваді пошуку нової роботи, поступово зникли. Відтак за порадою кар’єрного радника безробітний вдало пройшов співбесіду в ТОВ «ОСТЕРСЬКИЙ ПРОМКОМБІНАТ». Роботодавцю на вакансію для людини з інвалідністю потрібен був підсобний робітник, який виконував би підсобні та допоміжні роботи.

І ось уже півтора місяця колишній безробітний вдало працює. Про нового співробітника добре відгукується і керівництво, і колектив. Натомість  сам Анатолій Володимирович дякує фахівцям служби зайнятості за фахову допомогу в сприянні працевлаштуванню.

Вікторія Авраменко, Чернігівська обласна служба зайнятості

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини