Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:28:19

У водоймах Чернігівської області прикордонники виявили 500 метрів сіток

28.07.2021   09:54Агенцiя

Прикордонники Чернігівського загону на береговій відмілині річки Дніпро, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Дніпровське», затримали 2-ох осіб, які здійснювали вилов риби забороненим знаряддями лову.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівського прикордонного загону.

Чоловіки за допомогою «порожевих» сіток, у кількості 5 одиниць загальною довжиною більше 180 метрів незаконно виловили майже 30 кг риби різних порід.
24 липня в прикордонні на річці Десна, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Грем’яч», прикордонниками викрито 31-річного місцевого мешканця, який незаконно виловив 19 кг риби за допомогою дерев’яного човна та заборонених знарядь лову – 5 одиниць сіток «зяберних одностінних», загальною довжиною 293 метри.

Наразі на браконьєрів складено адміністративні протоколи за порушення прикордонного режиму та грубого порушення правил рибальства. Також прикордонниками до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак правопорушення за ст.249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Сітки загальною довжиною 500 м та незаконно добута риба, а саме: судаки, лини, карасі, лящі, щуки, соми та окуні вилучено встановленим порядком. Сума завданої державі шкоди на річці Дніпро у першому випадку склала 9529 гривень, на річці Десна – 8483 гривні.
В обох випадках затримання охоронці кордону провели спільно із співробітниками поліції та рибоохоронного патруля.

Зауважмо, що прикордонне відомство, з метою дотримання законодавства України та застосування заходів впливу до його порушників - відкрите для взаємодії і діалогу з громадою та із зацікавленими сторонами. Лише контролюючи власні дії та інформуючи про факти незаконного вилову водних біоресурсів іншими, можливо зберегти водний світ України для себе і прийдешніх поколінь.
Військовослужбовці ж Чернігівського прикордонного загону продовжуватимуть надійно охороняти український кордон та боротися з фактами браконьєрства і злочинного знищення водних біоресурсів на водоймах Чернігівщини у прикордонні.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.