Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:39:39

Доля КЗ "Сновська гімназія" і перспективи переформатування цього закладу в Центр протидії домашньому насильству

08.07.2021   10:10Агенцiя

На цю тему в обласній раді відбулася робоча зустріч, яку провела перший заступник голови обласної представницької влади Ніна Лемеш із директоркою комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради Яною Тютюнник за участю представників управління освіти та науки обласної державної адміністрації.

В ході наради було розглянуто звернення очільниці Сновської школи-інтернату на адресу першого заступника голови обласної ради, в якому заявниця висловила свої пропозиції, пов'язані з ліквідацією даного навчально-виховного закладу, стосовно створення на його матеріально-технічній базі Центру протидії домашньому насильству. Зокрема, Яна Тютюнник пропонує скористатися досвідом роботи комунального закладу «Центр соціальної підтримки дітей і сімей «Добре вдома», що знаходиться в с. Слобожанське Дніпропетровської області. На її переконання, мета реорганізації - створення комплексу соціальних послуг, який дозволив би реалізувати право соціально вразливих дітей, в тому числі постраждалих від домашнього насилля, на виховання в родині або ж в умовах, максимально наближених до сімейних тощо.

І головне при цьому – зберегти трудовий колектив ліцею та забезпечити використання його приміщень на благо територіальної громади та протидії домашньому насильству.

Зважаючи на те, що цьогорічний обласний бюджет – один із найбільш  обмежених в історії регіону, учасники робочої зустрічі обговорили перспективи створення вищезазначеного Центру на базі КЗ «Сновська гімназія» (і взагалі подібних закладів в межах області) в рамках прийнятої в лютому поточного року Кабінетом Міністрів України Державної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року.

В умовах децентралізації цю програму прийнято з урахуванням міжнародних стандартів, Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», Указу Президента України від 21 вересня 2020 р. № 398 «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства»...

Відповідно до цього важливого Урядового документу очікується, що загальне фінансування програми протидії домашньому насильству у 2021-2025 роках складе 1,224 млрд гривень. Передбачено, що ці кошти будуть спрямовані, в тому числі, і на створення в Україні 450 спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб (притулків, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, денних центрів соціально-психологічної допомоги/ спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування)...

А, отже, на думку учасників обговорення порушеного проблемного питання, є сподівання на реальну можливість залучення частки цього фінансування на перепрофілювання комунального закладу «Сновська гімназія» в один із центрів соціально-психологічної допомоги та протидії домашньому насильству.

Як зазначила перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш, це проблемне питання потрібно вирішувати у взаємодії з виконавчою владою, підключивши до цієї справи як народних обранців, так і відповідні структурні підрозділи обласної держадміністрації. Адже тільки спільними зусиллями можна зрушити будь-яку проблемну справу на користь всієї громади.

Відділ інформаційного забезпечення виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини