Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:02:46

Затверджено 9 кандидатур на присвоєння почесного звання "Захисник України – Герой Чернігова"

01.07.2021   09:30Агенцiя

30 червня у залі засідань виконавчого комітету Чернігівської міської ради відбулося засідання комісії з питання присвоєння почесного звання «Захисник України – Герой Чернігова». Провів його секретар міської ради Олександр Ломако.

Комісія за пропозиціями Ради ветеранів АТО/ООС, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО/ООС при Чернігівській міській раді визначила 9 кандидатур на присвоєння почесного звання «Захисник України – Герой Чернігова» у 2021 році. Усі вони є загиблими в АТО чернігівцями, родини яких подали відповідні документи. На наступній сесії Чернігівської міської ради за це рішення голосуватимуть депутати. А 14 жовтня, в День захисника України, нагороди будуть вручені родинам героїв.

Почесну відзнаку територіальної громади міста «Захисник України – Герой Чернігова» запровадили у 2019 році. Вона передбачає вручення нагрудного знаку, а також разову грошову виплату у розмірі 10 мінімальних заробітних плат. У 2020 році це почесне звання присвоїли першим 11 чернігівцям, загиблим в АТО/ООС.

Звання «Захисник України – Герой Чернігова» присвоюється мешканцям міста Чернігова за вагомий особистий внесок у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Тим, хто брав безпосередньо участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО/ООС, у здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини